Sorcery - İnceleme

Wu-Tang

Kayıtlı Üye
Küçük çocuklar genelde meraklıdır değil mi? Daha önce görmedikleri veya denemedikleri şeyleri merak eder, bu merak da onları harekete geçirmeye yeter de artar bile. Playstation 3'e özel olarak geliştirilen Sorcery'de de durum pek farklı değil. PS Move'a destek veren yapım, küçük merakların nasıl büyük sorunlara yol açtığını gösteriyor bizlere.

Merak her şeyin sebebi

Sorcery'de Finn isimli küçük bir büyücü çırağını kontrol ediyoruz. Ustası Dash'in yokluğunu fırsat bilen meraklı ve bir o kadar da potansiyelli karakterimiz, hemen bir asa buluyor ve başlıyor kurcalamaya. Şunu değiştireyim, bunu uçurayım derken istenmeyen şeyler oluyor ve kötülüğün kraliçesi serbest kalıyor. Artık Finn'in halletmesi gereken çok büyük işler vardır ve bunu yaparken ona hem biz, hem de yanındaki sevimli kedi yardım etmelidir.

Oyunun konusu kısa böyle. Oynanışına gelirsek, yapımı en azından Move ve gamepad ile oynamamız gerekiyor. Move ile büyü yapmak için hareketlerde bulunurken, ilerlemek ve diğer işler için de genellikle gamepad'e başvurmamız şart oluyor. Hemen şunu da belirtmekte yarar var ki tek başınıza değil de, arkadaşınızla beraber oynarsanız, hem daha rahat eder, hem de daha çok keyif alırsınız. Biriniz ilerleyişi sağlarken, diğeriniz de asayı kullanarak büyüler yapabilir ve düşmanları ortadan kaldırabilir.



Etraftaki düşmanları temizledikten sonra bir sonraki aşamaya adım atıyoruz. Düşman demişken, kimi güçsüz, kimi de güçlü normal olarak. Elinde kılıçla saldıranlar olduğu gibi, uzak mesafeden ok ve yay yardımıyla saldıranlar da var. Eh tabii bir de genelde bölüm sonlarında karşılaştığımız boss'lar var ki, onlar diğerlerine nazaran hem daha büyük, hem de daha güçlü.

Peki büyü olarak neler yapabiliyoruz? Kırılan eşyaları düzenleyebilir, objeleri uçurabilir, düşmanlarımızı ortadan kaldırabiliriz. Eğer eğlence arıyorsak, ki afacan bir karakterimiz var zaten, etrafta gezen koyun, domuz gibi hayvanları fareye veya kabağa çevirebiliriz. Eşyaları kontrol ederken, altın toplamayı da ihmal etmemek gerekiyor tabii ki. Çünkü ilk etapta sınırlı olan büyü yeteneğimiz ve çeşitleri, ilerleyen bölümlerde gelişiyor ve satın alacağımız iksirlerle de daha güçlü hale geliyoruz.

Harry Potter olmaya çalışmak

Unreal grafik motoruyla geliştirilen Sorcery'nin dünyası pek detaylı değil, ancak ara sinematik videoların da sayesinde masalsı bir havası var. Arkaplanda çalan müzikler ve kedi dostumuzla yapılan sohbetler, oyunculara keyif veren unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Tek başınıza oynamayı seçtiğinizde zorlanabileceğinizi belirtirken, yapımın ufak yaşta PS3 kullanıcılarına daha çok hitap ettiğini belirtmeliyim.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst