500 gr fettucine makarna 1 demet roka 1 kırmızı soğan Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kapari 4 çor kaşığı zeytinyağı
8 dilim somon füme 15-20 siyah zeytin Tuz, kırmızı pulbiber
Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın.
Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.
Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.
1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kapari 4 çor kaşığı zeytinyağı
8 dilim somon füme 15-20 siyah zeytin Tuz, kırmızı pulbiber
Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın.
Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.
Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.