Sokak Köpekleri: Bir Tek Yıldızlar Vardı!

qöztepeLi

Kayıtlı Üye
Sokak Köpekleri yaklaşık 10 yıldır var bildiğim kadarıyla ve bu 10 yıla oldukça fazla demo parça sığdırdınız. Gruptan biraz bahseder misiniz ve toplam kaç demo albüm çıktı?

Cem: 4 demo çıkarttık, 1. Punksın Dediler Vermediler, 2. Kanlı Yılbaşı, 3. Bizden Bu Kadar, 4. Hey!. Ardından albüme girdik. “Bir Tek Yıldızlar Vardı” adındaki 19 parçadan oluşan ilk albümümüz oldu. Eski demolarımızdan da şarkılar koyduk albüme.

Son iki demonuzu iyi biliyorum. “Bizden Bu Kadar”da yaklaşık 30 parça var. Baya sağlam bi demo. Ama “hey!” demosu da kayıt ve müzikal olarak oldukça başarılı. “hey!” demosundan sonra sanırım tek tek parçalar kaydedip yayınladınız ve birkaç güzel klip çektiniz. Bunlar nasıl oldu?

Cem: Evet, demoların ardından birçok şarkı kaydettik. Pek azını insanlarla paylaştık. Beraber çalıp eğlenmenin yanı sıra müzikte farklı şeyler de denemeye yöneldik. Bir bakıma güzel bir albüm çıkartmak için bir çalışma süresi oldu. O sıralarda arkadaşlarımızdan bize klip çekmeleri hakkında da bir çok teklif alıyorduk. “Esra” ve “Bozulur” gibi bizim için güzel sonuca varan ve çekimlerinde de çok eğlendiğimiz 2 klip ortaya cıktı.

Oldukça eğlenceli klipler. Bir ara “Sokak Köpekleri dağıldı” diye bir söylenti yayıldı ortamda. Ardından “tekrar toparlandılar, albüm çıkarıyorlar” dendi ve biz beklemeye başladık. Uzun bir bekleyişin ardından albüm sonunda geldi. Ama görüyorum ki beklediğimize değmiş. Sokak Köpekleri soundu hiç bozulmamış.

Cem: Böyle düşünmene sevindim. Evet, grup çekirdek kadrosundan ayrı günler geçirdi. Malum iyi para kazanmayan, kendi bestelerini çalan bir grubu bir arada tutmak kolay iş değil. İş güç derken bir müddet birlikte olamadık. Ama bir şekilde bildiğimiz inandığımız yolda ilerledik ve bizim gerçekten gurur duyacağımız bir albümü çıkarıp tekrar beraber olmak çok güzel oldu. Tam gaz devam ediyoruz artık.

Demolardaki eski parçaların yanında yeni bestelerde var. Ben biliyorum ki 2. albüm için parçalar hazır bile. Hangi parçalar önceki demolardan ve bu albümde göremediğimiz parçaları ileride görebilecek miyiz?

Cem: İkinci hatta ardından gelecek bir kaç tane albüm için bile yeterince şarkımız var ve üretime de devam ediyoruz. Eski şarkılarımızı tabi ki ilerde de yeniden ele alıp onlara yer vereceğiz. Bizim için hiçbiri anlamını yitirmedi.

Furkan: Eski tatlar gibisi var mı? Yenilerinde tadı damakta kalacak nitelikte tabi ki.

Tabi ki de, peki bir şey diyeceğim şarkılarınızı dinleyenler hemen fark edecekler. Şarkılarda bir şeyler anlatıyorsunuz. Hikâyeler, masallar, kahramanlar gibi. Örneğin albümde drakulalar, mor cadılar, Esralar, tokatlar vb. nerden geliyor bunlar?
Tahminime göre, gene arkadaşlarınızı, başınıza gelen olayları falan anlatıyorsunuz şarkılarınızda.

Cem: Aynen öyle. Kendi başımızdan gecen, arkadaşlarımızın başından geçen, etrafta gördüğümüz olaylar genelde. Ortalıkta pek bir şey olmuyorsa da filmlerden, kitaplardan, hayal gücümüzden besleniyoruz.

Drakula, vampir, cadı gibi fantastik korku bir hava var şarkılarda. Ama eğlenceli bir korku denebilir. Herhalde bu konuya baya merak var?

Cem: Merak ilgi tabii ki de var. Kendi kendine gelişti. Arkadaşlarla toplanıp korku filmleri izlemeyle başladı olay. Sonrasında kitaplar falan geldi. Şatosunda yaşayan bir vampir, dolunayda uluyan kurt, süpürgesiyle gezen cadı ve bunun gibi diğerleri. Heyecan verici hikâyeler bizi sardı müziğimizde de yerini aldı. Öyle dışarıda gezip tozmaktan sıkıldığımda korku filmlerinde kitaplarında hemen yerimi alır iyi vakit geçiririm.

Albümden sonra konserlere tam gaz devam edeceksiniz sanırım. İstanbul, Ankara İzmir konserlerine devam mı?

Furkan: Ankara’da rockstation festival, kuğulu park açık hava konseri. İstanbul’da dogz star’da ve studiolive albüm tanıtım gecesinde. Konya’da Konya rock günleri festivalinde çaldık. Birde Ankara’da albüm tanıtım gecesi if performans hall’de olmuştu. Hatırladığım bunlar şimdilik.

Cem: İzmir’e ilk basta olmak üzere her yerde çalmak istiyoruz. Durumlar uygun oldukça elimizden geldiği kadar sahnedeyiz. Konserler kendimizi en iyi hissettiğimiz yerler.

Albüme tepkiler yorumlar nasıl?

Cem: Albüme tepkiler iyi. Dinleyen herkesten genelde iyi tepkiler alıyoruz. Fakat yeterince duyurabildiğimizi halen düşünmüyorum. Birçok insan halen Sokak Köpekleri’nden habersiz. İlk önemli adımımızı attık ama yavaş yavaş kararlı bir şekilde en sevdiğimiz yoldan yürüyoruz.

Umarım devamı gelir. Peki, grup hakkında başka plan proje var mı?

Furkan: Devamı gelecek evet. İlk albümümüzde kaydettiğimiz şarkılar bizim için çok değerliler ve birçoğunun klibi olmasını istiyoruz ve 2.albüme en kısa sürede başlamak istiyoruz. Proje olarak büyük bir senfoni ile şarkılarımızı çalmak fikri var. İleride yapmak istediğimiz işlerden biri örneğin.

Mükemmel fikir, umarım her şey yolunda gider. Teşekkürler…

Röportaj: Kerem ARISOY

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri