Sokak Kedileri

ashli

Bayan Üye
Konserve kutularını çöpe atmadan önce mutlaka ağızlarını ezerek kapatın. Aksi takdirde sokak kedileri kutuya sinen yiyecek kokusu nedeniyle ya da kutunun dibinde kalan yiyecek kırıntıları için başlarını kutuya sokmayı deneyecektir. Bunu yaparken kutunun keskin ya da sivri kenarları nedeniyle yaralanabilir, kör olabilir, daha da kötüsü başlarını kutuya sokup sıkışabilir ve kurtulamayabilirler.

Çöplerinizi gıda maddeleri ve diğerleri (örneğin cam, kağıt, plastik vs.) olarak ayırın. Bu hem yiyecek bulmak için çöpleri karıştırmak zorunda olan sokak hayvanları için, hem de geri dönüşüm için faydalıdır. Böyle bir ayrıma zaman ayıramayacaksanız, hiç olmazsa gıda maddelerini cam kırığı, çivi, sicim, tel, pil, deterjan, ilaç vb. zehirli ya da yaralayıcı maddelerden ayırın. Bu sayede sokak hayvanlarının yiyecek artıklarıyla birlikte bunları da yutmalarını, yaralanmalarını ya da zehirlenmelerini önlemiş olursunuz.

Özellikle soğuk havalarda arabanıza binip çalıştırmadan önce motor kapağını açıp bakın. Ayrıca tekerleklerin üst kısımlarını da kontrol edin. Kediler sıcak olduğu için buralara girerler ve uyuyakalabilir ya da sıkışıp kalabilirler. Yola çıkmadan önce sadece birkaç dakikanızı ayırıp bu kontrolü yapmak, ısınmak için arabanızın bu kısımlarına sığınmış bir kedinin hayatını kurtaracaktır.

Sokağınızdaki hayvanların kolaylıkla erişebileceği bir yerde daima genişçe bir kap su bulundurun ve bu suyu sıklıkla (mümkünse her gün) değiştirin. Sokak hayvanları için içecek temiz su bulmak, en az yiyecek bulmak kadar büyük bir sorundur.

---> Sokak Kedileri

Sana kedileri sevdireceğim alp :11:

Önceden taş atıyodum kedilere. Burdan bi arkadaşımın yanında taş attım yine. Yeni yeni tanışıyoruz onunlada. Taşı attım kediye çocuk bana döndü dediki ''neden taş attın kediye?''. ''sevmiyorum'' dedim. ''Kedi olduğu için mi? Ama kedi olmayı o seçmedi. Allah onu öyle yarattı. Öbür dünyadada o sana taş atıcak'' dedi. O günden beri taş atmıyorum. Bunu sana niye anlattım bilmiyorum ama onlara taş atmamam kedileri sevmeye başlamamın habercisidir :8:

---> Sokak Kedileri

Önceden taş atıyodum kedilere. Burdan bi arkadaşımın yanında taş attım yine. Yeni yeni tanışıyoruz onunlada. Taşı attım kediye çocuk bana döndü dediki ''neden taş attın kediye?''. ''sevmiyorum'' dedim. ''Kedi olduğu için mi? Ama kedi olmayı o seçmedi. Allah onu öyle yarattı. Öbür dünyadada o sana taş atıcak'' dedi. O günden beri taş atmıyorum. Bunu sana niye anlattım bilmiyorum ama onlara taş atmamam kedileri sevmeye başlamamın habercisidir :8:
Ya da öbür dünyada yiyeceğin taşlardan korkmanın habercisidir :11:

---> Sokak Kedileri

bunlari biz muslumanlar mi dusunecegiz ashli cim?
copleri karistiran kedileri tasla kovalayan muslumanlar? yada yemegi cope atip ama artik bir kaba koyup copun yanina koymayan muslumanlar mi? :) guluyorum...boyle dusunceli olmayiz biz, cunki biz havanlara canli gozuyle bakmiyoruz maalesef...
annemin bu huyunu cok seviyorum. azda olsa yemek artigi oldugu zaman copun yanina nizamli sekilde koyar kediler yesin diye.

ayrica... kediler nankor degiller.
kopeklere sadik, kedilere nankor derler...

bir yemek verdigin zaman kediler yerken sana bakmazlar bu nankorluklerinden degil seni rizki vereni olarak gormediklerinden, gormemek icin... kopeklere yemek verdigin zaman kapidan ayrilmaz o seni rizki veren olarak gorur o yuzden sadik olur. sahibi olarak gorur...(benim bildigim yanlisim varsada ozur dilerim dogrusunu bilende duzeltsin lutfen)

---> Sokak Kedileri

bunlari biz muslumanlar mi dusunecegiz ashli cim?
copleri karistiran kedileri tasla kovalayan muslumanlar? yada yemegi cope atip ama artik bir kaba koyup copun yanina koymayan muslumanlar mi? :) guluyorum...boyle dusunceli olmayiz biz, cunki biz havanlara canli gozuyle bakmiyoruz maalesef...
annemin bu huyunu cok seviyorum. azda olsa yemek artigi oldugu zaman copun yanina nizamli sekilde koyar kediler yesin diye.

ayrica... kediler nankor degiller.
kopeklere sadik, kedilere nankor derler...

bir yemek verdigin zaman kediler yerken sana bakmazlar bu nankorluklerinden degil seni rizki vereni olarak gormediklerinden, gormemek icin... kopeklere yemek verdigin zaman kapidan ayrilmaz o seni rizki veren olarak gorur o yuzden sadik olur. sahibi olarak gorur...(benim bildigim yanlisim varsada ozur dilerim dogrusunu bilende duzeltsin lutfen)
Aynen öle dediklerine katılıyorum
Maalesef en çok hayvanın değerini bilmesi gereken müslümanlarda en az
Benim de aklıma bişi geldi
köydeki akrabalarım babaannem falan birkaç yıl önce siyah bir kedi bakıyorlardı. Kedi tesadüfen ellerine geçmişti çok seviyorlardı
Biri geldi atın bunu uğursuz dedi biri gitti atın bunu. Bizimkiler mecbur kaldı arabayla uzak bir yerde bıraktılar kediyi
Kedinin sağ çıkması mümkün değildi çünkü her yer köpek dolu zaten kedi küçüktü
Çok pişman oldular ama iş işten geçti
Bir de o yıl bir sürü kötü olay geçti başlarından. Babaannem kediyi attık die oldu diyo :)

---> Sokak Kedileri

inanirim canim... onlar oyle goruksede biraz hasir nesir oldugunda, cok fazlasiyla alingan havanlar oldugunu goreceksinz..

TR'deki ablam, annemin bahcede besledigi kedilere, cocuklarinida al git, 3 gun gormek istemiyorum seni demis. inan kedi yavrularini almis gitmis 3 gun sonra gelmis.

bir seferindede, yemek vermemis, ablamin ruyasina girmis, ben senden ne istedimki bir kap yemek istedim sadece...

aslnda tr deki ablam acimasiz yada hayvanlari sevmez degil... bunlar cok farkli zaman biriminde ve canirim cani cok SIKKInken olmus yoksa oda surekli yemek verir ama kimsenin acisini kimseden cikartmaya hakki yok helede bu savunmasiz hayvanlar olursa.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri