ashli
Bayan Üye
Malzemeler (1 lt. sos için):
50 gr. margarin
200 ml su
100 ml çiğ krema
1 çimdik karabiber
600 gr. soğan ince dilimlenmiş
800 ml beşamel sos
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Derin bir tavaya margarini, soğanları ve suyu koyun. Üzerini kapatın ve soğanlar yumuşayıp su tamamen buharlaşıncaya kadar pişirin. Beşamel sosu ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ateşten alın. Kremayı ekleyip, tuz ve biberi ekleyip karıştırın.
Not: bu sos; çok koyu kıvamda olup, genellikle fırında kızartılmış koyun etlerinin yanında servis edilir.
50 gr. margarin
200 ml su
100 ml çiğ krema
1 çimdik karabiber
600 gr. soğan ince dilimlenmiş
800 ml beşamel sos
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Derin bir tavaya margarini, soğanları ve suyu koyun. Üzerini kapatın ve soğanlar yumuşayıp su tamamen buharlaşıncaya kadar pişirin. Beşamel sosu ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ateşten alın. Kremayı ekleyip, tuz ve biberi ekleyip karıştırın.
Not: bu sos; çok koyu kıvamda olup, genellikle fırında kızartılmış koyun etlerinin yanında servis edilir.