Hestia
Bayan Üye
Soğan Kremalı Somon Balığı
Malzemeler:
Balığı temizleyin. Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirin.
Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın. Salatalığı yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin.
Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin.
Balık ve salatayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.
Malzemeler:
- 4 Dilim Somon Balığı
- 1 Demet Taze Kekik
- 3 Çorba kaşığı Limon Suyu
- 6 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 500 Gram Kuru Soğan
- 2 Çorba kaşığı Margarin
- 3 Adet Yumurta Sarısı
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Karabiber
- Yeteri kadar Toz Şeker
- 150 Gram Yoğurt
- 1 Adet Göbek Salatası
- 1 Adet Salatalık
- 2 Çorba kaşığı Sirke
Balığı temizleyin. Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirin.
Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın. Salatalığı yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin.
Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin.
Balık ve salatayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.