SusluCadi
Bayan Üye
Malzemeler:
* 4 dilim somon balığı
* 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 500 gr sebzelik soğan
* 1-2 çorba kaşığı margarin
* 3 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber
* Toz şeker
* 150 gr yoğurt
* 1 göbek salata
* 1 salatalık
* 2 çorba kaşığı sirke
Hazırlanması:
* Balığı temizleyin Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın
* Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin
* Soğanı soyup ince ince doğrayın Bir tencerede kızgın yağda sote edin 15 dakika bu şekilde pişirin
* Tencereyi ocaktan alın Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
* Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın Salatalığı yıkayıp ikiye bölün Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin
* Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
* Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin
* Balık ve salatayı servis tabağına alın Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın
* 4 dilim somon balığı
* 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 500 gr sebzelik soğan
* 1-2 çorba kaşığı margarin
* 3 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber
* Toz şeker
* 150 gr yoğurt
* 1 göbek salata
* 1 salatalık
* 2 çorba kaşığı sirke
Hazırlanması:
* Balığı temizleyin Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın
* Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin
* Soğanı soyup ince ince doğrayın Bir tencerede kızgın yağda sote edin 15 dakika bu şekilde pişirin
* Tencereyi ocaktan alın Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
* Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın Salatalığı yıkayıp ikiye bölün Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin
* Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
* Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin
* Balık ve salatayı servis tabağına alın Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın