Soğan Kremalı Somon Balığı Tarifi

SusluCadi

Bayan Üye
Malzemeler:
* 4 dilim somon balığı
* 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 500 gr sebzelik soğan
* 1-2 çorba kaşığı margarin
* 3 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber
* Toz şeker
* 150 gr yoğurt
* 1 göbek salata
* 1 salatalık
* 2 çorba kaşığı sirke



Hazırlanması:
* Balığı temizleyin Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın
* Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin
* Soğanı soyup ince ince doğrayın Bir tencerede kızgın yağda sote edin 15 dakika bu şekilde pişirin
* Tencereyi ocaktan alın Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
* Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın Salatalığı yıkayıp ikiye bölün Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin
* Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
* Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin
* Balık ve salatayı servis tabağına alın Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst