Soğan halkaları tarifi malzemeler:
1 su bardağı un
1 adet yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
3/4 su bardağı maden suyu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket çıtır pane harcı
Soğan halkaları tarifi hazırlanışı:
Soğanları soyup yuvarlak dilimleyin.
Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarın.
Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpın.
Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu çırpın.
Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın.
Ardından soğan halkalarını bu karışıma bulayın, pane harcı ekleyerek kızgın yağda kızartın.