slm arkadaslar pilav yapmasını bilen baksın:D

blackskunk48

Kayıtlı Üye
arkadaslar ben unv ogrencisiyim pilav canım cok istiyo dısarda yiyorum ama evdede kendim yapmak istiyorum ama bi turlu ayarını tutturamıyorum bazen sulu oluo bazende yanıo nasıl yapmalıyım yardım ederseniz sevvinirim

Valla Kardes Ben Böyle YAPIYORUM Netten OKUMUŞTUM
BİDE SEN ŞEHRİYELİ PİLAV MI DİYOSUN:D:D Pilavı Tutturmak gerçekten zor iş ...

Malemeler: (4 kişilik )

1 su bardağı pilavlık pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
1,5 çorba kaşığı şehriye
2 su bardağı kaynak su ( dilerseniz et suyu, yada tavuk suyu)
tuz

Yapılışı:

Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
Pilav tenceresinde(*) yağı eritip şehriyeleri çok az kavurun.
Tencereye daha sonra pirinçleri koyun.
Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Sicak suyunu tencereye boşalt ve tuzunu içine karıştır. Kapağını kapat.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. (Bu ölçü malzeme için 7-10 dakika arasında olabiliyor. Ama siz yinede kontrol edin. Her pirincin suyu çekmesi farklı olabiliyor.)
Bir havlu kağıdı tencerenin üzerine örtüp kapağını da üzerine kapatın. Bu şekilde pilavınız güzelce demlenmiş olur.
Afiyet olsun.

etlipilav_2.JPG

bu resimdeki gibi mi olcak şimdi inş ole olur şimdi baslıom yapmaya oglen guzel bi pilav yiyim bari cok saol valla ama inş olur :D

Walla Bizde Arkadaslarla Yapioduk Ewde Okul Zamanlarinda Herkesin Temizlik Yemek Gunleri Vardi Kari Gibi Is Yapardik Ewde :d Aksamlari Giderdik Okula Ole Cok Guzledi

bizim 3 sene oldu işte 1 sene uzedı inş bu sene bitecek valla ben şimdi pilavı koydum pişsin diye inş olcak bakalım :D

Insallah Yaparsin Ama Basit Aslinda Yaparsin Turk Erkeginin Elinden Hersey Gelir Istedikten Sora Merak Etme Sen :d

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri