Sizin dekorasyon tarzınız hangisi?

Raskolnikov

Nullius in Verba
Prenses
Sizin dekorasyon tarzınız hangisi?

Evlerimiz tüm keşmekeşten, kalabalıktan uzak olduğumuz kendimizi en rahat hissettiğimiz mekanlardır.
Peki bu mekanlarda nasıl bir dekorasyon seçimi size uygun?

sizin-dekorasyon-tarziniz-hangisi--6881595.Jpeg


Modern zamanların telaşlı yaşantısının içinde, en çok huzur bulduğumuz ve benliğimizi en çok yansıtan mekânlar pek tabii ki evlerimizdir. Çoğumuz için dünyanın neresine gidersek gidelim evimiz gibisi yoktur; tatillerde en lüks otellerde kalsak bile nihayetinde evimizi özleriz çünkü evimizin konforunu hiçbir yerde bulmamız mümkün değildir.

Dekorasyonun her geçen gün daha da önem kazanması da işte tam da bu yüzden. Evlerimiz kendimize göre dizayn edebileceğimiz, tarzımızı, kişiliğimizi, anılarımızı ve zevklerimizi yansıtan ve dünya üzerinde bize ait olan yegane mekânlar.

Evlerimizin karakterini ve görünümünü belirleyen en önemli şey de elbette Dekorasyonda seçtiğimiz tarz oluyor haliyle. Her dekorasyon tarzının kuşkusuz ki kendine has nitelikleri ve farklı karakteristik özellikleri var. Evinizi dizayn ederken rustik stilden modern tarza, klasikten endüstriyele kadar pek çok farklı seçenekten birine karar vermeniz gerekiyor.

Peki sizin için en uygun tarz hangisi?
Gelin tüm dekorasyon tarzlarının genel özelliklerine şöyle bir göz gezdirelim ve karakterinize ve zevklerinize en uygun dekorasyon stilini seçmenize yardımcı olalım.


fft16_mf6881560.Jpeg


Modern

Yirminci yüzyılın ortalarında ortaya çıkan ve bugüne dek uzanan modern tarz bugün en çok tercih edilen dekorasyon anlayışlarından biri olarak öne çıkıyor. Modern dekorasyonların ana fikri konforun ön planda tutulduğu, kalabalık olmayan ve gösterişten uzak bir estetik anlayışı olan yaşam alanları yaratmaktır. Temiz çizgileri ve belirgin hatları olan rahat ve fonksiyonel mobilyalar, açık ve ferah alanlar, zaman zaman kontrast barındıran yumuşak ve şık renk geçişleri modern dekorasyonların en karakteristik özelliklerinin başında geliyor. Eğer evinizde aradığın özelliklerin başında konfor ve fonksiyonellik geliyorsa, süslü gösterişten hoşlanmıyorsanız, geometrik şekil ve desenler ilginizi çekiyorsa ve ferahlık olmazsa olmazlarınız arasındaysa o halde modern dekorasyonlar sizin için en uygun tarz diyebiliriz.



fft16_mf6881562.Jpeg


Çağdaş

Dekorasyon söz konusu olduğunda çağdaş tarz genellikle modern stille karıştırılıyor. Oysa çağdaş dekorasyonların modern stilden oldukça ayrıştığı noktalar var. Kısaca modern tarzlı dekorasyonlar 20. yüzyılı temsil ederken ve mobilya ve tasarım biçimleri belirli bir çerçevenin içinde kalırken, çağdaş tarz bugün hâlâ devam eden, yenilikçi ve geleceğe dönük dekorasyonlar olarak tanımlanabilir. Zıt renkleri bir arada kullanmayı, yenilikçi ve sıra dışı fikirlerle evinizi süslemeyi seviyorsanız, kalıpların dışında düşünen sanatsal ve yaratıcı bir zihniniz varsa o halde evinizi dizayn ederken de çağdaş bir dekorasyon anlayışı izleyeceğinize eminiz. Ezber bozan sıra dışı mobilyalar, yenilikçi teknolojiler, yaratıcı tasarımlar ve alışılmışın dışında renk ve malzeme kullanımları çağdaş dekorasyon anlayışının en belirgin özelliklerini oluşturuyor.



fft16_mf6881563.Jpeg


Klasik

Tarihin içinden gelen oturaklı ve şık mobilyaları, asla eskimeyen tasarım elemanları ve gösterişli ve zengin görünümüyle klasik tarz da bugün en çok tercih edilen tasarım modellerinden biri. Gündelik hayatlarında gösterişli bir şıklığı tercih edenlerin, iddialı ve hiçbir zaman demode olmayacak kadar kendini ispat etmiş uzun ömürlü tasarımlardan hoşlananların tarzı olan klasik stilin en belirgin özelliği yaşam alanlarında gösterişli yapısının yanı sıra muazzam bir uyum ve ahenk oluşturmasıdır. Detaylı tasarımlar, kapitone dikişli şık oturma grupları, işlemeli mobilyalar, altın renkli aksesuarlar ve baştan aşağı uyumlu renkler klasik tasarımlarda en sık gördüğümüz özellikler.



fft16_mf6881564.Jpeg


Rustik

Doğallığın en estetik çözüm olduğuna inananlar için rustik tarzlı dekorasyonların büyüsü tartışılmaz bile. Eğer işlenmemiş ahşap, doğal taş gibi malzemeler sizi her zaman cezbediyorsa ve bir yerde kendinizi rahat hissetmek için gözleriniz hep naturel dokular arıyorsa ve fabrikasyon mobilya ve tasarımlardan pek de hoşlanmıyorsanız o halde aradığınız atmosferi rustik stilli dekorasyonlarda bulacaksınız demektir. Rustik tarzın en belirgin özelliği mobilya ve iç mimari unsurlarda organik formlar kullanılması ve bu sayede naturel ve sıcak bir ortam oluşturmasıdır. Ahşap, tuğla ve taş tasarım elemanları rustik tarza sahip yaşam alanlarının vazgeçilmezleridir. Doğallığı ilke edinen rustik tarzın en çarpıcı karakteristiği ise şüphesiz ki her biri kendine has ve benzersiz tasarım öğeleri sayesinde doğallığın yanı sıra eşsiz ve stil sahibi bir dokuya sahip olmasıdır.



fft16_mf6881565.Jpeg


Eklektik

Dediğimiz gibi, her tarzın kendine has nitelikleri ve farklı estetik özellikleri var. Eğer tek bir tarza bağlı kalmak istemiyor ve farklı tarzları harmanlamak istiyorsanız eklektik dizaynlarla bunu gerçekleştirebilirsiniz. Kelime anlamı “seçmecilik” olan eklektisizm, dekorasyonda da farklı tarzların bir arada kullanıldığı uyumlu tasarımlar için kullanılıyor. Elbette eklektik bir tarz oluşturmak sanıldığı kadar kolay değil çünkü modern bir oturma grubu ile klasik bir aksesuarı uyumlu bir şekilde harmanlamak ustalık isteyen bir iş. Ancak eklektik tarzlı yaşam alanları başarılı bir şekilde uygulandığında karakterimizi ve zevklerimizi en iyi yansıtan tasarımlar olarak öne çıkıyorlar.



fft16_mf6881566.Jpeg


Endüstriyel

Genellikle mutfaklarda karşımıza çıkan bir tarz olan endüstriyel dekorasyon anlayışında sanatsallık, teknoloji ve fonksiyonellikle bir araya gelerek estetik ve modern yaşam alanları yaratıyor. Metal tasarım unsurlarının çoğunlukla baş rolde olduğu endüstriyel tasarımlarda ferah ve kullanışlı alanlar kullanıcı dostu bir dizaynla ön plana çıkıyor.



fft16_mf6881567.Jpeg


Minimalist

“Az aslında çoktur” felsefesinin dekorasyona uyarlanmış hali olan minimal tarz adının da belli ettiği üzere minimum eşya ile olabildiğince konforlu ve ferah yaşam alanları üretmeyi hedefliyor. Çoğunlukla beyaz ve nötr renklerin tercih edildiği minimalist yaşam alanlarında sadelik ve yalın bir estetik ana temayı oluşturuyor.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst