Sizce Askerlik Nasıl Olmalı

Sizce askerlik nasıl olmalı ?

• Herkese Eşit Sürede Olmalı

Oy: 8 72.7%
  • Okuyan ile Okumayan Arasında Fark Olmalı ve Okuyan Daha Az Yapmalı

Oy: 2 18.2%
  • Kararsızım Görüş Yok

Oy: 1 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    11

BravehearTs

Kayıtlı Üye
Sizce Askerliğin durumu nasıl olmalı yukarıdaki ankete lütfen görüşünüzü bildirin teşekkürler..

---> Sizce Askerlik Nasıl Olmalı

Herkese eşit olmalı ; Herkes sürünmeli , istikamet yemeli , nöbet tutmalı , bir çok şeyi hayatı boyunca asla unutamayacak şekilde ezberlemeli , ot yolmalı , silah temizlemeli , şafak saymalı , saçlarını 3 numaraya vurmalı , her sabah traş olmalı , bulaşık yıkamalı , yeri geldiğinde çamaşır yıkamalı , her sabah bot boyamalı , kar küremeli pardon buz küremeli , nizami şınav , barfiks , mekik çekmeli.....

Herkes askerlik yapmalı..

bayanLarda askerLik yapsin meseLa..
herkese esit oLmaLi.
süre oLarakta herkese esit oLmaLi..

Okuyan ile okumayan arasında fark olmamalı herkes eşit olmalı paralı askerlik olmamalı
Şarkıcılar parayı bastırıp 40 gün askerlik die keyif yapmamalı..

Hepinize katılıyorum.
herkese eşit olması lazım tbikide.
Kadınlarında yapması lazım
ha bide Sanatcılarada ayrım yok :)

Bence askerlik zorunlu olmamalı, yapan gönüllü yapmalı yani. Bayanlar da aynı şekilde istediği taktirde gönüllü olabilmeli. İstemeyen insanın askere gitmek zorunda bırakılması saçma bence ama eğer illa zorunlu olacaksa en azından okuyanlar daha kısa yapsın, o yaşlarda 18 ay bir insanın eğitim hayatı ve kariyeri için çok önemli bir kayıp, eğer zorunluluk kalkmayacaksa en azından okuyanlar 1-2 ay yapsın. Böylece gençler de okumaya teşvik edilmiş olur.

paralı askerlk kesnlkle olmamalı
kısmetse okulm btcek kısa dönem yapmaya hak kazanıcam ama ynde istediim bi durum deil bu herkes eşt yapmalı
ve tam anlamıyla askerlk yapılmalı

ben şöyle düşünüyorum, askere 20'li yaşlarda değilde, daha olgun yaşlarda 25 olabilir, silah tutablecek 25'li yaşlarda gönderilmelidir. Hatta askere gitme yaşı 25 olmalı diye düşünüyorum. Düşünceme Nasıl katılırsınız acaba ?

Emrah ve Aslıya katılıyorum . En başında askerlik eşit olmalı . Hm birde askerlik hayatı ev halkına yansıtılmasa süper olur .
LazTurk53 25 yaş Demişsiniz ancak şöyle bir durum var ; Erkeklerin önünde askerlik büyük bir engeldir . Evlilik için yada iş için. Herkes askerliğini bitirmiş gelmiş birine kız vermek ister yada iş herneyse.
25 yaşında gittiniz diyelim 15 ay askerlik gelene kadar 26 26,5 yada 27 olursun . Hayata atılmayı 5 yıl daha ertelemekten başka bir işe yaramaz bence bu düşünce :)

Laztürk Kısmen katılıyorum sana brom.

Askerlik konusuna gelince. Öncelikle Askere gitme aşamasına göz atılmalı. Hangi Askeri hastanede girmiş, Çürük raporu olanlar daha uzman doktorlarda kontrol altına alınmalı. Yakın şehirlere düşenler araştırılmalı. Sanatçılar, Bürokratlar, 4 yıllık, 8 yıllıklar 20 yıllık göz ard etmeksizin herkes pitbullju kardeşimin dediği gibi Nöbet tutmalı, Şınav çekmeli. Doğuda Dağın tepesinde kalarak Cesaretini yenmeli, Zalime sessiz kalmamalı. Arkadaşları şehit olduğunda içindeki Vatan Aşkını daha dışa vurabilmeli.

Herşey Silahı koluna takıp poz vermekle olmuyor.

Kadınlar konusuna gelince ;

Bence kadınlar askere alınmamalı.

Bunun sebebi Ayrım yapmak değil. Yapı meselesi.
Kadınlar Ergenlik dönemlerinde sıkıntılıdır. 20li yaşlarda her kadın silah taşıyamaz 20 - 25 yaş arası zaten kariyer yapma yılıdır. 30 ve üzeri yaşlarda menapoz mu neyse işte o dönem başlar . Yapı olarak ise Erkek daha uygundur. Elbet özel eğitimli kadınlar yapabilir fakat her erkek gibi ele silah alıp dağda terörist peşine düşemez. Allah vergisidir bu. O kadar acemi askerimize ağlıyoruz bi de kadınlarımıza başlamayalım.

Kadınlar Ergenlik dönemlerinde sıkıntılıdır. 20li yaşlarda her kadın silah taşıyamaz 20 - 25 yaş arası zaten kariyer yapma yılıdır. 30 ve üzeri yaşlarda menapoz mu neyse işte o dönem başlar .
Katılmadığım bir şey var. Öncelikle menapoz 50'li yaşlardan sonra başlar. 20-25 ise artık genellikle üniversite yılları oluyor, kariyer konusunda da kariyer yılları erkekler için çok daha önemlidir. Bayanlar fiziksel olarak askerliğe yatkın olmayabilir ama açıkçası nefret ede ede gidecek erkeğin yerine isteyerek gidecek bayanlar daha iyi olur.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri