Sivri sinekler neden herkesi isirmaz

LocKe

GururLan
Bayan Üye
Bilim adamları, sivrisineklerin beslenmek için neden bazı insanları tercih edip bazılarına dokunmadığını sonunda buldu! ABD'nin Nashville kentindeki Vanderbilt Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, üç organdan oluşan sivrisineklerin burnunda bulunan bazı hücreler insan bedeninin kokusunu oluşturan farklı kimyasalları tanımlayabiliyor. Bazı insanların ter kokusu sivrisinekleri daha fazla cezbediyor. Kokusunda "karbondioksit, oktenol ve diğer bazı maddeler bulunan insanlar" sivrisineklerin öncelikli hedefi oluyor.

Sıtma tarih olabilir! Bilim adamları, bu bulgu sayesinde 5-10 yıl içinde sivrisineklerin burunlarını bloke edip, beslenecek insan bulmalarını imkansız hale getirecek yeni nesil bir sinek ilacı geliştirilebileceğini umut ediyor.

Yapılacak yeni çalışmalar sayesinde sivrisineklerin yaydığı en öldürücü hastalık olan sıtmanın da tarih olacağı düşünülüyor. Çoğunluğu Afrika'da "Sahraaltı" bölgesinde olmak üzere yılda 650 milyon kişi sıtmaya yakalanıyor, çoğu çocuk 1-3 milyon kişi bu hastalıktan ölüyor. Vanderbilt Üniversitesi'ndeki araştırma da sıtmanın en büyük sorumlusu olan sivrisinek türü "Anopheles gambiae" üzerinde yapıldı.

---> Sivri sinekler neden herkesi isirmaz

hmm, karbondioksit oktenol ve diğer bazı maddeler bendede buLunmuyor sanirim.d

tsk adas aydinLattin bizLeri .d

evet esra sende eksikler var fark etmiştim bunu

Evimizde sorun yok da köye gittiğimizde sineklerden uyuyamıyorum beni çok ısırır :)

Afrika'daki insanlar için iyi bir gelişme saol konu için :)

Rica Ederim

Yaz Geldi Sinekler Piyasaya Cikti :D

Son araştırmaya göre kan kanserine yakalanma sebebi sivrisineklerdeki mikropları yaymaların etkisi varmış:19:

dogrudur Kücük Mikroplar Arsiz Oluyorlar kovaliosun üstüne üstüne Geliyorlar ...

Konuşmak bile kaşındırıyor :)

Teşekkürler :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri