Sivas'ta hem saldırdılar hem soruşturma açtılar

ohlin

Bayan Üye
2 Temmuz'da Sivas'ta düzenlenen anma eylemine polis müdahale etmiş, Madımak Oteli önüne kitlesel olarak yürünmesine izin vermemişti. Polis, anma eylemini düzenleyenler hakkında hapis istemi ile soruşturma başlattı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, 2 Temmuz günü Madımak Oteli önünde anma eylemi düzenleyen Sivas Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcileri hakkında soruşturma başlattı. Eylemi düzenleyenler hakkında 1,5 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 15 bin ile 30 bin liraya kadar ağır para cezası talep edileceği belirtildi.

Emniyetin, eylemin tertip komitesinde yer alan Sivas Demokrasi Platformu Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Temsilcisi Hidayet Yıldırım, komite üyeleri Hacı Bektaş Veli Derneği Şube Başkanı Cahit Albayrak, Alevi Kültür Derneği yöneticisi Niyazi Erden, Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Erdoğan, ÖDP İl Başkanı Muzaffer Deniz, EMEP İl Başkanı Cevat Aktaş ve CHP İl yöneticisi Hüseyin Erol hakkında 8 Temmuz Cuma günü savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Sivas'ta hem katilleri akladılar hem anmayı yasakladılar
Alevilerin Utanç Müzesi olması yönündeki tüm taleplerine rağmen Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Oteli'nin alt katında anı köşesi yapılmış ve 2 Temmuz 1993'te 33 aydınımızı katlederken hayatını kaybeden 2 katilin de ismi anı listesinde yer almıştı. Bu hakaret yetmezmiş gibi Sivas Valiliği, Madımak Oteli önünde anma eylemi yapılmasına izin vermemişti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, başta katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere binlerce kişi Madımak Oteli'ne yürümek istemiş ancak polis vatandaşlara müdahale etmişti.

---> Sivas'ta hem saldırdılar hem soruşturma açtılar

ÖDP İl Başkanı Muzaffer Deniz i
alkisliyorum..

kıskanmıştı peehhh yapan yapıyo abi deyip geçmiştim yanından görevliydim :D

bizim 90. yıl kutlamamıza gelmişi ödp ve emeğin partisinin başkanları ama inanılmaz kıskanç bir tavırla izlediler bende yapan yapıyor dedim onlara rozetimizi verip yanlarından gittim :)

aykiri bir,yasam tarzimiz var sanki :D

kimilerine göre böyle bir toplumda yapığımız ve yapmaya çalıştığımız delilik :)

tam olarak delilik olma sa gerek,
biraz fazla marjinallik diyebiliriz :D

tamamen lenin ve yoldaşlarının yaptığı şeyi yapmaya çalışıyoruz diyelim :)

kulaga hos geliyor,
ben bu ugurda 15 koca yilimi verdim
geriye bir odp bir de..
koca bir utopya kaldi elim de :D
...sevgimle hep..

ütopik sosyalistlerden değilim
en fazla 4 yıl yıl sonra başaracağız :)

kominal bi ysam felsefesi,diyorsun...
gonlune gore olsun,yasam..
hayatin,sarp ve dikenli yollarinda,
basin dimdik ilerlemen temennilerimle..

kızıldereden bu günlere :)
teşekkürler :)

ohlin,
kadehimi senin serefne kaldiriyorum.
varolsun yoldaslar..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri