Sivas - Şarkışla - Şarkışla Lisesi

Heulwen

Kayıtlı Üye
Sivas - Şarkışla - Şarkışla Lisesi

Şarkışla İlçesi'nin adını taşıyan lisemiz,Şarkışla'nın en eski en köklü lisesidir.Sivas-Kayseri karayolu üzerindedir. Okulumuz 1953 yılında şimdiki Ticeret Meslek Lisesinin kullandığı binada ortaokul olarak açılmıştır.Daha sonraki yıllarda İlçemizde bir liseye ihtiyaç duyulmuş olup zamanın belediye başkanı,Kaynakam ve vatandaşların oluşturdukları bir komisyonla ilçemizde özel bir lise açılmasına karar verilmiş 1969-1970 Öğretim yılında şimdiki vergi dairesi olarak kullanılan binada özel lise olarak hizmete sunulmuştur..
Burada bir öğretim yılı eğitim ve öğretime devam ettikten sonra Şarkışla Ortaokulu ile birleştirilerek resmi okul statüsü kazandırılmıştır. 1970-1971 Öğretim yılında orta kısımla birlikte şimdiki Ticaret Meslek Lisesinin kullandığı binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmiş. İlçede öğrenci sayısı artınca okulun fiziki yapısının kaldıramayacağı anlaşılmış,devlet tarafından 1973 yılında şu anda kullanılan (Temel eğitim okulu) inşaatına başlanmıştır. 1977 yılında bu yeni binada Şarkışla Lisesi olarak eğitim ve öğretim yapılmaya başlanmıştır.
1977 yılından itibaren bu binada eğitim ve öğretime devam edilmektedir.2001 yılında Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yaptrılan pansiyon okulumuza devredilmiş, okulumuz bu tarihten itibaren pansiyonlu okul olmuş,pansiyonlu okul olduktan sonra yurdumuzun değişikbölgelerinden gelen birçok öğrenciyi bünyesinde barındırmaya başlamıştır.
2007 yılında Önceden Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan bina okuluza devredilmiş,derslik sorunu kısmen çözülmüştür.Okulumuzda 30 adet derslik,bir spor salonu, bir kütüphane,bir fen labaratuvarı,bir bilgisayar labaratuvarı bulunmakta olup, öğrencilerimiz bu donanımlardan yararlanabilmektedirler. Okulumzda her yıl 200-250 arası öğrencinin mezun olduğu bunlardan önemli bir kısmı fakülte ve yüksekokulprogramlarına yerleşebilmektedir. Mezunlarımız arasında çok sayıda akademisyen,siyasetçi, iş adamı ve değişik meslek gruplarına mensup kişiler bulunmakdadır.
Okulumuzda sosyal,kültürel ve sportif faaliyetler her zaman yapılmakta olup önemli dereceler alınmaktadır öğrencilerimizi hem hayata hemde üst öğrenime hazırlanmaları için gerekli rehberlik ve akademik çalışmalar yapılmaktadır.

Adresimiz: İstasyon Cad. No:107 Şarkışla / SİVAS

Telefon Numaramız: 0 (346) 512 17 40
Faks Numaramız: 0 (346) 512 10 28

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri