` GüLşah
Bayan Üye
Malzemeler
(5 kg turşu için)
4 kg taze biber
2 kg taze fasulye
2 baş sarmısak
aldığı kadar sirke,tuz
Hazırlanışı
Fasulye ve biberleri temizledikten sonra tencerede 2 su bardağı sirke içinde rengi değişinceye kadar haşlayalım.Haşladıktan sonra bir kap içerisine alarak(yumuşaması için)üzerini kapatalım.5-6 saat bekletelim.Sarmısakları soyalım turşu kavanozunu biber ve fasulye ara arada sarmısakları koyarak dolduralım.Sirkenin içerisine tuz(bir karış kavanoz için bir avuç tuz hesabı)katarak karıştıralım.Fasulye ve biberlerin üzerini örtecek şekilde turşu kavanozuna dökelim.Kavanozun ağını sıkıca kapatalım.2-3 hafta sonra hazır olacaktır.Afiyet olsun.
(5 kg turşu için)
4 kg taze biber
2 kg taze fasulye
2 baş sarmısak
aldığı kadar sirke,tuz
Hazırlanışı
Fasulye ve biberleri temizledikten sonra tencerede 2 su bardağı sirke içinde rengi değişinceye kadar haşlayalım.Haşladıktan sonra bir kap içerisine alarak(yumuşaması için)üzerini kapatalım.5-6 saat bekletelim.Sarmısakları soyalım turşu kavanozunu biber ve fasulye ara arada sarmısakları koyarak dolduralım.Sirkenin içerisine tuz(bir karış kavanoz için bir avuç tuz hesabı)katarak karıştıralım.Fasulye ve biberlerin üzerini örtecek şekilde turşu kavanozuna dökelim.Kavanozun ağını sıkıca kapatalım.2-3 hafta sonra hazır olacaktır.Afiyet olsun.