AySe^^
Bayan Üye
malzemeler
Haşlanmış patates
Kaşar peyniri rendesi
Taze limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karanfil taneleri
Havuç
Yapılışı :
Haşlanmış patates ılıkken ezilip içersine kaşar peyniri rendesi eklenir.Tuz,limon suyu ve zeytinyağı azar azar eklenerek damak tadınıza uygun ve patatesin şekil alabileceği kıvama getirilir.Lezzeti tamamsa sıra geldi şekil vermeye...
Gövde için yumurta büyüklüğünde -elips şeklinde püremizi yuvarlıyoruz..Yuvarlama işlemlerinde patates ele yapışacaktır , önlemek için sık sık ellerinizi nemlendirmemiz gerekiyor.
Gövde hazırsa ; gövdenin üzerine kafayı yerleştireceğimiz yeri baş parmağımızla hafifçe bastırarak kafa için yer ayarlıyoruz..
Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp , top şekline getirip kafa kısmını oluşturuyor ve gövde üzerinde parmağımızla belirlediğimiz yere yerleştiriyoruz.
Karanfil tanelerinden bir çift göz , küçük küçük üçgen halinde kestiğimiz havuçlardan da gaga yapıyoruz.