sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Günümüzde hayat şartları gereği devamlı olarak stres altında bulunmaktan kaynaklanan ankisiyete halidir. Hayattan zevk alamama, sürekli kendini mutsuz, halsiz ve yorgun hissetme görülür. Hasta gerçekte hasta olmadığı halde kendinde hastalıklar bulmaya çalışır. Bu hallerden kurtulabilmek için temiz havada dolaşmak, hayatın iyi yanlarını görmeye çalışmak, varsa kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaya çalışmak gerekmektedir. B vitamini tüketilmeye çalışılmalıdır. Sardunya , lavanta, limon, portakal kokuları sinir sistemine iyi gelir.
Sinir bozukluğuna önerebileceğimiz bitkisel tedaviler şunlardır:
* 4 su bardağı suya, 2 kahve kaşığı Güzelavratotu Yaprağı konur kaynatılır ve süzülür. Üzerine 1 tatlı kaşığı bal ilave edilerek günde 1 çorba kaşığı içilir.
* 4 bardak suya 2 tutam lavanta çiçeği konur. 15 dakika kaynatılıp süzülür Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.
* 4 bardak suya 1 çorba kaşığı melisa ufalanır. Kaynatılıp süzülür. Sabah akşam 2′şer çorba kaşığı içilir.
* 1 bardak kaynar suya 6 gr. kişniş konur. 10 dakika bekletilir. günde 3 defa birer bardak içilir.
* Histeri hastaları için şeytan tersi toz halinde 0,5-1 gr hap halinde içilir.
* 1 bardak kaynar suya 20 gr. yemişen yaprağı veya meyvesi konur, 10 dakika bekletilir. günde 2-3 bardak içilir.
* 1 bardak suya 4-10 gr. zerdeçal konur. 10 dakika kaynatılır. 2-3 bardak içilir. Zerdeçal günde 0,25-0,50 gr toz hainde de içilebilir.
Sinir bozukluğuna önerebileceğimiz bitkisel tedaviler şunlardır:
* 4 su bardağı suya, 2 kahve kaşığı Güzelavratotu Yaprağı konur kaynatılır ve süzülür. Üzerine 1 tatlı kaşığı bal ilave edilerek günde 1 çorba kaşığı içilir.
* 4 bardak suya 2 tutam lavanta çiçeği konur. 15 dakika kaynatılıp süzülür Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.
* 4 bardak suya 1 çorba kaşığı melisa ufalanır. Kaynatılıp süzülür. Sabah akşam 2′şer çorba kaşığı içilir.
* 1 bardak kaynar suya 6 gr. kişniş konur. 10 dakika bekletilir. günde 3 defa birer bardak içilir.
* Histeri hastaları için şeytan tersi toz halinde 0,5-1 gr hap halinde içilir.
* 1 bardak kaynar suya 20 gr. yemişen yaprağı veya meyvesi konur, 10 dakika bekletilir. günde 2-3 bardak içilir.
* 1 bardak suya 4-10 gr. zerdeçal konur. 10 dakika kaynatılır. 2-3 bardak içilir. Zerdeçal günde 0,25-0,50 gr toz hainde de içilebilir.