Sinema dünyası bir ustayı daha kaybetti

JaKaBoO

Kayıtlı Üye
Oskar ödüllü usta yönetmen ve oyuncu Sidney Pollack, 73 yaşında hayata veda etti. 50 yıllık kariyeri boyunca sayısız ödül alan ve eleştirmenlerin favorisi olmayı başaran ünlü yönetmen, kansere yenik düştü.

Sinema dünyasının en önemli isimlerinden yönetmen, yapımcı ve aynı zamanda oyunculuk da yapan Sydney Pollack, 10 aydır kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Pollack, Los Angeles kentinin banliyösü Pacific Palisades’teki evinde yaşamını yitirdi.

Pollack, “This Property Is Condemned” (Lanetli Kasaba), “Jeremiah Johnson”, “Three Days of the Condor” (Akbabanın Üç günü), “Elektrikli Kovboy”, “Benim Afrikam” ve “Havana” gibi Robert Redford’un oynadığı çok sayıda filmi yönetti.

"Benim Afrikam" filmi ile 7 dalda oskar kazandı

Pollack’ın kariyerindeki en büyük başarısı, Robert Redford ve Meryl Streep’in başrollerini paylaştığı 1985 yapımı “Out of Africa” (Benim Afrikam) ile 11 dalda Oscar’a aday olmuş ve En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarının da aralarında bulunduğu 7 dalda Oscar kazanmıştı.

Pollack’ın diğer önemli filmleri arasında En İyi Yönetmen ödülüne aday gösterildiği Dustin Hoffman’ın başrolünü oynadığı komedi “Tootsie” ile Amerikan buhranından bir kesit sunan Jane Fonda’nın oynadığı “They Shoot Horses, Don’t They?” (Atları da Vururlar) da yer alıyor.2007’de başrolde George Clooney’nin oynadığı “Michael Clayton” filminin yapımcılığını üstlenen Sydney Pollack, son olarak 2008 yapımı “Gelin Benim Olacak” adlı filmde rol almıştı.

"70’li yıllar sinemanın altın çağıydı"

Ünlü yönetmen, özellikle 70'li yılları "film yapmak için altın bir çağ" olarak tanımladı. Pollack 2003'teki bir söyleşide,"70'ler farklı yıllardı. Film yapmak için bu kadar çok para gerekmiyordu" dedi.

Pollack'ın sosyal sorunları ele alma kararlılığıyla siyasi ve romantik duyarlılıkları çalışmalarını 1960'ların sonlarından, 1980'lere dek en saygı duyulan filmler arasına soktu. Ancak Sydney Pollack'ın film yapımıyla ilgili hayalkırıklıkları da vardı. Pollack 2005'teki bir röportajında, "Yönetmen koltuğuna her oturduğumda, neden yine bunu yaptığımı sorguluyorum. Alnınıza bir çekiçle vurmak gibi bir şey." demişti.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri