Sind ve Pencap eyaletlerinde sular yine yükseliyor

LoKuMuM<3

Bayan Üye
544053_detay.jpg

Pakistan'da ülke tarihinin en büyük felaketine yol açan sellerin üçüncü haftasında, güneydeki Sind eyaletiyle ve Pencap eyaletinin bazı kesimlerinde sular yükselmeye devam ediyor.
Pakistan topraklarının beşte biri su altında.
Pencap bölgesinde giderek havadan bölgeyi izleyen BBC muhabiri Orla Guerin, bir tren istasyonunun limanı andırdığını; bir enerji santralinin de gölün ortasında kalmış gibi göründüğünü anlatıyor.
PAKİSTAN'DAN UYARILAR

Bu arada BM Genel Kurulu'nun olağanüstü oturumunda konuşan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, uluslararası toplumu, yıkıcı sellerle mücadele eden ülkesine yardım eli uzatması yolunda uyardı.
Kureyşi, Pakistan'a yeterince yardım edilmemesi halinde, hükümetinin terörizme karşı savaşında güçlükle elde ettiği kazanımların boşa gidebileceğini söyledi.
Kureyşi, "Bu felaketin, teröristler için bir fırsata dönüşmesine izin veremeyiz" dedi.
Pakistan Dışişleri Bakanı, halen büyük acı çeken milyonlarca Pakistanlının hayatlarını altüst, ekonomik kayıplarının da büyük olduğunu belirtti.
Şah Mahmud Kureyşi bu açıklamaları, Pakistan'daki gelişmelerin değerlendirildiği, konuşmasında yaptı.
Pakistan Dışişleri Bakanı, konuşmasında ayrıca, ülkesine yapılan yardımların en çok ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılacağını söyleyerek, bağışçı ülkelere güvence vermek istedi.
Şah Mahmud Kureyşi, hükümetinin, yardımların dağıtılması sürecinin şeffaf olması için gerekli mekanizmaları oluşturacağını belirtti.
''YAVAŞ ÇEKİM BİR TUSUNAMİ''

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da, Genel Kurul oturumundaki konuşmasında, Pakistan'da yaşanan krizin, son dönemlerin en büyük dayanışma sınavına dönüştüğünü söyledi.
Ban Ki-moon'a göre Pakistan, "yavaş çekim bir tsunamiyle karşı karşıya".
BM Genel Sekreteri, konuşmasında Pakistan'a daha fazla yardım edilmesi çağrısında bulundu.
Bu arada Pakistan'a yönelik yardım sözleri de artıyor.
Son olarak ABD 60 milyon dolar daha yardım vaadinde bulundu. Böylece ABD'nin yardımları 150 milyon dolara yükseldi.
Üç hafta önce muson yağmurlarını neden olduğu seller, Pakistan'da yaklaşık 20 milyon kişiyi etkiledi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri