Malzemeler
100 gr. tereyağ (eritilecek)
1/2 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
üzerlerine yumurta sarısı
Hazırlanışı
1- Sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, mahlep, tuzu yoğurma kabının içine koyuyorsunuz.Karıştırıyorsunuz.
2- Tereyağını eritiyorsunuz.3-4 dakika dinlendirip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz.
3- Daha sonra unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamur elinize yapışmamalı. Sonra halka şekli verek tepsiye diziyorsunuz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
4- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
100 gr. tereyağ (eritilecek)
1/2 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
üzerlerine yumurta sarısı
Hazırlanışı
1- Sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, mahlep, tuzu yoğurma kabının içine koyuyorsunuz.Karıştırıyorsunuz.
2- Tereyağını eritiyorsunuz.3-4 dakika dinlendirip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz.
3- Daha sonra unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamur elinize yapışmamalı. Sonra halka şekli verek tepsiye diziyorsunuz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
4- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…