sevdaseli
Bayan Üye
Bir süre sonra tanışırLar
BirbirLerini gördükLerinde ikiside tarif ediLmez duyguLara kapıLıyordu.
İLk başLarda sıcak görüşmeLer,soğuk LafLarLa sürerdi.
-NasıLsın.
-İyiyim ya sen?
ZamanLa isimLer ekLenir,cümLe sonLarına,
-NasıLsın Ayşe?
-İyiyim Ahmet ya sen nasıLsın.?
BirbirLerine isimLeri iLe hitap etmek ikisininde hoşuna gitmiştiHerşey istedikLeri gibi gidiyordu,her geçen gün sevgiLeri ikiye katLar oLmuştuVe zamanLa cümLeLere sevgi sözcükLeri ekLenir
-NasıLsın tatLım?
-İyiyim canım ya sen?
-3 Hafta Sonra-
Sevgi sözcükLeri onLarı o kadar mutLu ediyorduki adeta aşkın dorukLarında,kuş gibi uçuyorLardıİkiside sevgiLerini başkaLarı iLe payLaşır,anLatırArtık aşkLarını kimseden gizLemezLer,ve daha ciddi boyutLara geLir iLişkiLeriTabi cümLe sonLarına ekLenen keLimeLerde değişmiştir
-NasıLsınn birtanem?
-İyiyim birtanem,arkadaş uğramıştım,ordan geLiyorum
-Akşam görüşürüz aşkım
-Tamam,görüşürüz aşkım
-1 Ay Sonra-
Artık aşkLarı ikisininde ayakLarını yerden kesmiştirYüzyüze görüşmediği zamanLarında,hasretLerini ve aşkLarını teLefonLa arayarak yada mesaj çekerek gideriyorLardıHer dakika birLikteydiLerAyşe mesaj atar :
-Aşkım seni özLedim,ne yapıyorsun.?
Ayşe'nin mesajı Ahmete uLaşmıştı ama Ahmet işLerinin yoğunLuğundan cevabını geç yazmıştı
-Bende seni özLedim,biraz yoğunum,işLeri bitirecem diye stres ediyorum,bunaLdım
Ayşe,mesaja geç cevap geLmesinden kendisinin kaaLe aLınmadıgını düşünür ve mesajda tatmin etmese gerekki sitemkar bir şekiLde mesaja cevap yazar :
- iyi tamam koLay geLsin canım
İLk başLarda sıcak geLen 'canım' keLimesi artık soğukLuk ifade ediyorduMesajı okuyan Ahmet biraz şaşırmıştı ve birden kıza karşı soğukLuk hissettiğini anLadı.''Aman senLemi uğraşıcam'' deyip,Ayşe'nin mesajına cevap yazar
-SağoL CANIMMMMM (Büyük harfLe yazıp,m yi uzatarak bir şey mi ima etmeye çaLıştı acaba)
-1,5 Ay Sonra-
Artık eskisi kadar görüşmüyorLardı,sıkça mesajLaşmıyorLardıArtık mesajLar garipLeşmeye başLadıGünLerce aşkım diyen ikiLi artık birbirLerine 'canım' demeye başLamıştırİki tarafta canım keLimesinden rahatsızdırArtık bu rahatsızLık iyiden iyiye kendini beLLi etmekte ve aşkLarını zedeLemektedirve zaman sonra artık 'canım' keLimeLeride yerini isime bırakır.
-Napıyon Ahmet,?
-Napiyim çaLışıyorum Ayşe
-2 Ay Sonra-
İkiside birbirinden habersiz yoLda yürürLerken karşıLaşırLar,gözgöze geLirLer
-Napıyonn?
-Hiçç,geziyorum.
Artık isimLerde kaLkmıştırYerini sade ve sert ifadeLere bırakmıştırVe artık görüşmemeye başLarLar
-Aşk Bitti-
.
Sene 624
Muhammed(sav) iLe Aişe(vaLidemiz)
Aişe vaLidemiz,Muhammed(sav) yeni evLenmiştiEşinin kendisini sevip sevmediğini,nasıL ve ne kadar sevdigini merak eder,bu düşünceyLe sorar :
-ResuLaLLah,beni seviyormusun?
ALacağı cevaptan haberdardırAma ResuL'ün ağzından duymak onun için daha bir anLam taşıyorduVe bu soruya ResuLaLLah ''Oda ne biçim soru öyLe'' demiyor ve cevapLıyor :
-Evet,Ya Aişe,Tabi seni seviyorum
Aişe aLdıgı cevaptan memnundur,ne kadar ResuL hanımı oLsada oda bir kadındırVe ihtiyacı oLan sevgiyi,eşinden Muhammed(sav)'den duymak istiyorBir kez daha sorar
-Beni nasıL seviyorsun Ey ALLah'ın ResuLu
Hz.Muhammed'in verdiği cevap öyLe bir cevaptır ki,Aişe'ye oLan aşkının ne kadar sağLam oLdugunu,içten samimi ve hayran oLunan bir ifadeyLe gösteriyor
-Kördüğüm gibi Ya Aişe,kördüğüm gibi.
Sevgiye bakın,aşka bakınKopmayan,çözüLmeyen bir kördüğüm bir sevgi
-YıLLar Sonra-
Hz.Aişe,seviLdiğinden şüphesi yoktur ama ''acaba ResuL beni eskisi kadar seviyormudur?'' der kendi kendineYoksa yıLLar geçti ben yaşLandım,sevgisi azaLmışmıdır diye bir düşünceyLe sorar:
-Ya ResuL kördüğüm ne aLemde?
Muhammed(sav) verdiği cevap,bu aşkın öLümsüzLüğünü ifade eder cinsindendir
-İLk günkü gibi ya Aişe,İlk günkü gibi.
Aşkın,sevginin örneği oLan Hz.Muhammed,birşey içecekse onu önce Aişe'ye içirirdi,ardından kendisi içerdiVe Aişe'nin içtiği yerden (dudağının değdiği yerden) içmeye gayret ederdiBir yemek sırasında,Aişe vaLidemizin eLindeki eti aLır ve ısırdığı yerden ısırır sonra yine Aişe'ye verirdi
ResuLün sevgiLiLerine karşı davranışLarında,aşktan yana,sevgiden,iLgiden yana nice örnekLer vardır
KirLetiLdi artık tüm değerLerYapmacık oLdu aşkLarArtık aşk bekarLara,gençLere angeje ediLmeye başLadıEvLiLer arasında birbirLerine aşk adına sözLer söyLemeLeri adeta ayıpLanır oLdu
UşaktaytaydımÖnümde 60-70 yaşLarında evLi bir çift gidiyorduALışverişten geLiyorLar beLLiErkek oLan değnekLe ve zorLa yürüyorduO yüzden poşetLeri kadın taşımaktaydıAdam beLki gururundan beLkide merhametinden karısına döndü ve dediki :
-Goncam,ağır geLdiyse bir tanesini bana ver
Ordan geçmekte oLan gençLer,bunu duydu ve araLarında aLaycı bir şekiLde güLüştüLerGençLere çok kızmıştımGidip yaşLı teyzenin eLinden poşetLeri aLdım,beraber gidiyorduk,dayanamayıp 'kaç yıLdır evLi' oLdukLarını sordum44 yıLdır evLi oLdukLarını söyLediLer.44 yıLLık bir aşk bu kadarmı pürüzsüz günümüze geLir,bu kadar mı güzeL oLur.
BizLerde sevdikLerimize sevgi sözcükLeri söyLüyoruzCanımCancanımBitanemgibi Peki ne kadar samimi davranıyoruz? İnsan 'canım' dediği,canından öte can biLdiğini iki günde unutur mu hiç? Sevgisi soLar mı bir anLık?Eğer diLden diLe değiLde,yürekten diLe getiriyorsa asLa bitmez,her geçen günde çoğaLır
Kördüğüm oLmak, biLerek ve istiyerek kör olmak O'ndan geçmek için değiL onda yok oLmakŞerh'i mümkün oLmayan sevdayı yükLemek omzunaHiç oLayım derken hep oLmak,ben oLayım derken sen oLmak
Rabbim bizi bize bırakmaAdı MEVLA oLan aşkı koy bağrımıza Kördüğüm et bizi kör kıLcak aşkı nasip et
alıntı