Yoğurtlu Kabak Mezesi.
Sizin tarifleriniz bölümüne açıp duruyorum ama tarif tabi ki bana ait değil bilesiniz.
Ah [MENTION=151147]CaSPeR35[/MENTION] ah.
Geçenlerde canım çekti, yaptım. :Ü
Basit, hafif ve lezzetli birşey istiyorsanız bunu yapın derim.
Malzemeler:
(4 kişilik)
- 4 veya 5 adet kabak
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz
- İstendiği kadar tuz ve karabiber
- 5 yemek kaşığı veya 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- Bir tutam dereotu
- Salça (Buna gerek yok aslında ama ben yoğurdun üzerine ilave ettim.)
- İsteğe göre pul biber
Kabaklar iyice yıkanarak soyulur ve küp şeklinde doğranır.
Sonra 10-15 dakika boyunca kaynatılır, dikkat edin fazla yumuşamasın.
Daha sonra süzün ve soğumaya bırakın. Normal veya süzme yoğurt bir kaba alınarak, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve ceviz ile pul biber karıştırılır. Borcamdaki soğuyan kabaklara karışım eklenir.. İsterseniz taze soğanın yeşil kısımlarını da keserek bu karışıma ekleyebilirsiniz. Veya ben gibi maydonozla süsleyin.
Bu kadaaar, afiyet olsun. :cy(19):