[FONT=verdana,geneva]
[FONT=verdana,geneva]Malzemeler :[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]- 1 su bardağı ince bulgur
- 100g kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Sosu için :[/FONT]
[FONT=verdana,geneva] - [/FONT][FONT=verdana,geneva]1 adet soğan
- 3 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Sosu için : [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı nane[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Yapılışı :
- Bulgura yıkamadan kıyma, tuz, karabiber, nane, kırmızı biber, yumurta ve su ekleyin.Yoğurun.
- 5-10 dakika bekletin.
- Nohut tanesi büyüklüğünde yuvarlayın.
- Bir tencereye yağı koyun.doğranmış soğanı ekleyin.Salçayı,baharatları,kıyılmış maydanozu ve suyu koyarak bir sos hazırlayın ve pişirin.
- Bu sosun içine köfteleri atın ve pişirin.
- Yoğurdun içine nane koyarak bir sos hazırlayın.Bu sosa limonu sıkın.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra bu yoğurtlu sosu gezdirip servis yapın.[/FONT]