"Sık yeme hastalığa sebep olabilir"

ParadokS

Kayıtlı Üye
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sık yemenin insülin direncini artırdığı için hastalığa sebep olabildiğini belirterek, "Vücutta kan şekerini hızla artıran ve kilo aldıran yüksek glisemik indeksli gıdalardan uzak durulması gerekir. Ben senelerden beri 'yüksek glisemik indeksler kanser yapar' diye söylüyorum." dedi.

Prof. Dr. Karatay, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan vücudunun çok akıllı olduğunu, doğanın da onu korumak için programlandığını söyledi.

Her yaşta ortaya çıkabilen hastalıkların temelinde beslenme yanlışlıklarının yattığını ifade eden Karatay, aşırı şeker ve ekmek tüketimi ile hareketsizliğin bu hastalıkları tetiklediğini belirtti.

Karatay, birçok hastalığın ana rahminden itibaren başladığına, bilinenin aksine genetik olmadığına dikkati çekerek, doğru beslenme ile tansiyon, kalp krizi, felç, şeker hastalığı, kanser, alzaymır, unutkanlık, depresyon ve çeşitli ağrıların önüne geçebileceğini kaydetti.

Modern tıp ilerlerken kanser türlerinin arttığını dile getiren Karatay, bu hastalığın görülmesinde ailesel ve çevresel faktörlerin ön plana çıktığını dile getirerek, "Çünkü anne ve babamızda ne görüyorsak, onu yapıyoruz. Annemiz su böreği yapıyor. Onu öğreniyoruz. Babamız çok güzel pilav yiyor. Onu örnek alıyoruz. Babamız kola içiyor, onu içiyoruz. Babamız sigara içiyor. Yani ailesel ama genetik değil. Aile görgüsü meselesi. Gayet güzel Anadolu lafı var. 'Armut altına düşüyor.'" dedi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst