Şiir ile yetimhane kuruyorlar

endLesS

Webmaster
siir-ile-yetimhane-kuruyorlar.jpg

Afrikalı yetimlerin yüzünü güldürecek proje hayata geçti. Ünlü isimlerin okuduğu şiirler Göklerin Titreyişi albümünde buluştu. Elde edilen gelirle yetimhane yapılacak.

Kimse Yok Mu Derneği ve Yağmur Dergisi Afrika'daki yetimler için 1 Şiir 1 Yetim projesini geliştirdi. Ünlü isimlerin şiirlerine başarılı yorumcular sesleriyle hayat verdi. Göklerin Titreyişi isimli albümde bir araya gelen şiir albümü bağış karşılığında hayırseverlerle buluşacak. Elde edilen gelirle de yetimler için 100 bin dolara mal olacak bir yetimhane yapılacak. Yardım etmek isteyenler ' [email protected]' ve 'www.kimseyokmu.org.tr' adresleri üzerinden ilgililere ulaşabilecek.

Hedef 2 milyon lira

Proje Koordinatörü Ziya Paşa Akyürek, 100 bin CD basıldığını söyledi. Albümlerin satılmayıp insanların bağışa yönlendirileceğini aktaran Akyürek, hedeflerinin 2 milyon lira bağış toplamak olduğunu belirtti. Projede hedeflenen yetimhanede 'benim de bir tuzum olsun' diyen hayırseverlere de çağrıda bulundu.

Birbirinden ünlü isimler

Aranjörlüğünü Murat Göğebakan, Eşref Ziya, Dursun Ali Erzincanlı ve Engin Noyan yaptığı albümde şiirleri seslendiren ünlü isimler şöyle: Umut Mürare, Bedirhan Gökçe, Serdar Tuncer, İbrahim Sadri, Dursun Ali Erzincanlı, İkbal Gürpınar, Gökmen, Emrah Yardımcı, Reha Yeprem, Asım Yıldırım, Ahmet Bozkuş, Talha Bora Öge, Mesut Baran, İnanç Ömer Benlioğlu, Minik Dualar Grubu ve Saniye Öztürk. Albümün yönetmenliğini ise Umut Mürare üstlendi.

Her erkeğe baba diyen çocuklar

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Genç Adam adlı şiirini seslendiren Dursun Ali Erzincanlı, bugüne kadar her albümde Hocaefendi'nin bir şiirini okuduğunu söyledi. Erzincanlı, "Değer verdiğim bir büyük olması hasebiyle onun şiirini okumak bana gurur veriyor. Albüm okumalarından önce yetimhaneleri dolaştım. Her gördüğü erkeğe baba, her gördüğü kadına anne diyen çocukları görünce insan çok tuhaf oluyor. İnşallah bu çalışmaların sayısı artar. İnşallah yetim, öksüz çocuk kalmaz" diye konuştu.

En son yemeklerini hatırlamıyorlar

Albümde Serden Coşkun'a ait Dağ Babam şiirini seslendiren İkbal Gürpınar, projeye seve seve evet dediğini aktardı. Gürpınar şöyle devam etti: "Çat'taki yetimhaneyi oğlumla birlikte üstlendik. Orada yetimhanelerin durumunu gördüm. Kemik dolu kabın üstünde sinekler. En son ne zaman yemek yediklerini hatırlamıyorlar. Yatak diye demirleri sert liflerle sarmışlar. Çamurlu suda konserve kutusunu 170 yetim bardak yapmış."

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri