Sigara içen yoksula devlet yardımı kesilmeli mi?

Sigara içen yoksula devlet yardımı kesilmeli mi?

• Evet

Oy: 1 12.5%
  • hayır

Oy: 7 87.5%
  • Bilmiyorum

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .

HayaList

Bayan Üye
Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun ihtiyaç sahiplerine verilen aylık 150 liralık yardımın, sigara içenlere verilmemesini desteklediklerini bildirdi.

İhtiyaç sahibi olduklarını belirten kişilerin günlük sigara paketi alımına para bulduklarını belirten Kaplan, aylık tütün ve tütün mamullerine 250 lira para bulan bir kişinin devletin vereceği 150 liraya ihtiyacının olmaması gerektiğini söyledi.

25 yıl düzenli sigara kullanan bir tiryakinin verdiği parayla bir daire sahibi olabileceğini belirten Kaplan, sigaraya verilen paranın tütün ve tütün mamulleri tarafından aile gireri olarak görülmemesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kaplan, "Toplumda sigara içenler için 'Dumanını yel alır, parasını tütün karteli alır' diye söyleniyor. Tütün kartelleri parasını almasının yanında içicileri sağlığından da ediyor. Devletin her ay dar gelirli ailelere verdiği 150 liranın duman olarak uçup gitmesine karşıyız. Aylık sigaraya 250 lira bulan bir adam gerçek anlamda ihtiyaç sahibi değildir." diye konuştu.

---> Sigara içen yoksula devlet yardımı kesilmeli mi?

kimse kimsenin ne yediğine, içtiğine giydiğine karışamaz. kesilmemeli. yeşilay kaldırılmalı bence. yasaklanmalı yokedilmeli.

ben 15 sene içtim ve bıraktım
pekala bırakılebilen bir alışkanlık

Saçmalık.
Kesinlikle kesilmemeli

Bence onu düşüneceklerine daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız kimler neredeler ne gibi ihtiyaçları var diyip o verdikleri saçma miktarıda yükseltmeliler.

ama bu dönemde sosyal yardimlasma vakfi ve kaymakamlıklar baş vuran her ihtiyac sahibine destek veriyor erzak ta para da okuyanı varsa bursta kira yardimi da...

Devlet sadece yardım yapar, insanların parayı nereye harcayacağını belirlemez.

Bu Türkiye Yeşilay Cemiyeti sınırlı bir zeka seviyesine sahip adamlardan oluştuğu için böyle öneriler normal.

Ayrıca Sigara içenler devlete vergisini ödüyor.
Ustundeki bandrol zaten sigara parasinin %70 i.
O zaman devlet bandrolu kaldırsın.
Şu da var siz adama sigara içiyor diye yardımı keserseniz oda devlete yatırımı keser gider kaçak sigara içer, hem daha ucuz ...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri