Sifon Nasıl Tamir Edilir?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Rezervuardaki suyun tahliyesini sağlayan sifonlar iç takım olarak adlandırılırlar. Doldurma ve boşaltma olarak adlandırılan iki gruptan oluşan sifonlarda zaman zaman bazı problemler meydana gelebilir. En sık görülen sifon problemi su sızdırmasıdır. Sifonun su sızdırması doldurma veya boşaltma grubunun herhangi birisinden ya da her iki gruptan da kaynaklanabilir. Sızdıran sifonun tamirini yapmak çok zor bir iş değildir. Bazı noktalara dikkat edilerek evdeki sifon rahatlıkla tamir edilebilir. Şimdi, sifon tamirinin nasıl yapılması gerektiğine bir göz atalım.

Sifon Nasıl Tamir Edilir?

Sızdıran sifonun tamiri için öncelikle rezervuar kapağı açılmalıdır. Eğer dolu olduğu halde rezervuara su alımı devam ediyorsa sorunun flatör olarak da adlandırılan doldurma grubundan kaynaklandığı söylenebilir. Doldurma grubu rezervuara su alımını kontrol eder. Flatöre bağlı şamandıra dolan su ile birlikte yukarı hareket eder ve belirli bir noktaya geldiğinde su alımını keser. Rezervuar içindeki su boşaltıldığında ise şamandıra aşağıya inerek tekrar rezervuara su alımını başlatır. Eğer doldurma grubu şamandırası yerinden boşanmışsa şamandıra yerine takılır. Eğer rezervuar içindeki herhangi bir madde şamandıranın hareket etmesini engelliyorsa bu madde rezervuardan çıkartılarak şamandıranın hareket etmesi sağlanır. Bu durum, su tüketimini azaltmak için rezervuar içerisine dolu pet şişelerin koyulduğu durumlarda gözlemlenebilmektedir. Eğer şamandıra delinmiş veya yıpranmışsa öncelikle şamandıra üzerindeki delik tespit edilmelidir. İlk önlem olarak da eğer şamandıra döndürülebiliyorsa, delik en üste gelecek şekilde şamandıra döndürülmelidir. Aksi halde doldurma grubunun değiştirilmesi gerekir. Bunun için de öncelikle rezervuara su sağlayan ara musluk kapatılmalı ve fleks hortum rezervuardan da sökülmelidir. Ardından rezervuar altındaki vida sökülerek doldurma grubu yerinden çıkartılır ve yerine yenisi takılır. Doldurma grubu sökülürken pul, conta ve somunların konumlarına dikkat edilmeli ve yeni grup takılırken aynı sıra takip edilmelidir.

Eğer doldurma grubunda sorun yoksa bu durumda sızdırma boşaltma grubundan kaynaklanır. Boşaltma grubunun tamir edilmesi için de öncelikle rezervuar yerinden sökülmelidir. Bunun için rezervuarın alt kısmında bulunan iki vidadaki somunlar sökülerek klozet kaldırılmalı ve son olarak rezervuarın alt-orta kısmındaki büyük plastik vida sökülmelidir. Bu aşamadan sonra öncelikle suyun boşaldığı delikteki conta kontrol edilmelidir. Conta yerinden kaymış ya da yanlış takılmışsa düzeltilmelidir. Yıpranmış contalar yenileri ile değiştirilmelidir. Ancak contada gözle görünen bir sorun yoksa boşaltma grubunun yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Boşaltma grubu rezervuardan tamamen çıkartıldıktan sonra pul, somun ve conta yerine dikkat edilerek yeni grup takılmalı ve rezervuar deliği klozetin deliğine tam oturacak şekilde rezervuar yerine oturtulmalı ve sabitlenmelidir Son olarak da fleks bağlantısı yapılmalı ve ara musluk açılarak sifonun düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

Sifondaki sesli su akışı problemi ise doldurma grubundan kaynaklanmaktadır. Doldurma grubunun içerisinde meydana gelen kireçlenme buna sebep olmaktadır. Bu problemin çözümü için de doldurma grubunun değiştirilmesi gerekir. Sessiz çalışma özelliğine sahip kaliteli ürünlerin tercih edilmesi bu problemin tekrar yaşanmasını önler.

Duvara asılan rezervuarlarda da aynı mekanizmalar bulunduğundan iç takım tamirleri benzer şekilde yapılmaktadır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst