leylmira
Bayan Üye
Aşk çayı
malzemeleri
6~8 kurutulmuş nar çiçeği
1 yemek kaşığı hibiskus
1 yemek kaşığı kuşburnu
1 yemek kaşığı kurutulmuş elma
2 yemek kaşığı kurutulmuş tomurcuk gül
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
1 yemek kaşığı kurutulmuş limon kabuğu
1 vanilya çubuğu
4 su bardağı sıcak su
Kurutulmuş tomurcuk gül
Nar çiçeği, hibiskus, kuşburnu, elma, portakal kabuğu, limon kabuğu, gül ve vanilya çubuğunu tencere ya da demliğe alın. Üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Ocaktan alarak 3 dakika dinlendirin. Çayı süzerek fincanlara paylaştırın. Üzerine kurutulmuş gül serperek sıcak servis yapın.
Aşk çayı artık hazır, afiyet olsun.
Elma çayı
malzemeleri
4 yemek kaşığı kurutulmuş elma
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş limon kabuğu
1 yemek kaşığı hibiskus
1 yemek kaşığı kuşburnu
1 tatlı kaşığı bal
4 su bardağı su
Elma, portakal kabuğu, limon kabuğu, hibiskus ve kuşburnunu büyük bir sos tenceresine ya da demliğe alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin. Çayı süzerek içine bal ekleyin ve fincanlara paylaştırın. İsteğe göre elma dilimleri ile sıcak servis yapın.
Elma çayı artık hazır, afiyet olsun.
Kış çayı
malzemeleri
1 çubuk tarçın
3 yemek kaşığı kuşburnu
2 karanfil
2 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
1 çay kaşığı küp doğranmış zencefil
1 yemek kaşığı hibiskus
4 su bardağı su
Sunum için
Limon dilimleri
Taze kekik
Kuşburnu, tarçın, karanfil, portakal kabuğu, zencefil ve hibiskusu geniş tencere ya da demliğe alın. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatın. Ocaktan alarak 2-3 dakika dinlendirin. Süzerek fincanlara paylaştırın. Taze kekikleri limon dilimlerinden geçirerek çaya ekleyin ve sıcak servis yapın.
Kış çayı artık hazır, afiyet olsun.
Yasemin çayı
malzemeleri
1 karanfil
4 yasemin çiçeği topu
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı bal
Su, karanfil ve portakal kabuğunu orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 3 dakika dinlendirin ve süzün. Bal ekleyip karıştırın. Yasemin çiçeği toplarını demliğe ya da fincanlara aktarıp sıcak suyu üzerine ekleyin ve çiçek tamamen açıncaya kadar bekletin. Servis yapın.
Yasemin çayı artık hazır, afiyet olsun.
malzemeleri
6~8 kurutulmuş nar çiçeği
1 yemek kaşığı hibiskus
1 yemek kaşığı kuşburnu
1 yemek kaşığı kurutulmuş elma
2 yemek kaşığı kurutulmuş tomurcuk gül
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
1 yemek kaşığı kurutulmuş limon kabuğu
1 vanilya çubuğu
4 su bardağı sıcak su
Kurutulmuş tomurcuk gül
Nar çiçeği, hibiskus, kuşburnu, elma, portakal kabuğu, limon kabuğu, gül ve vanilya çubuğunu tencere ya da demliğe alın. Üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Ocaktan alarak 3 dakika dinlendirin. Çayı süzerek fincanlara paylaştırın. Üzerine kurutulmuş gül serperek sıcak servis yapın.
Aşk çayı artık hazır, afiyet olsun.
Elma çayı
malzemeleri
4 yemek kaşığı kurutulmuş elma
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş limon kabuğu
1 yemek kaşığı hibiskus
1 yemek kaşığı kuşburnu
1 tatlı kaşığı bal
4 su bardağı su
Elma, portakal kabuğu, limon kabuğu, hibiskus ve kuşburnunu büyük bir sos tenceresine ya da demliğe alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin. Çayı süzerek içine bal ekleyin ve fincanlara paylaştırın. İsteğe göre elma dilimleri ile sıcak servis yapın.
Elma çayı artık hazır, afiyet olsun.
Kış çayı
malzemeleri
1 çubuk tarçın
3 yemek kaşığı kuşburnu
2 karanfil
2 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
1 çay kaşığı küp doğranmış zencefil
1 yemek kaşığı hibiskus
4 su bardağı su
Sunum için
Limon dilimleri
Taze kekik
Kuşburnu, tarçın, karanfil, portakal kabuğu, zencefil ve hibiskusu geniş tencere ya da demliğe alın. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatın. Ocaktan alarak 2-3 dakika dinlendirin. Süzerek fincanlara paylaştırın. Taze kekikleri limon dilimlerinden geçirerek çaya ekleyin ve sıcak servis yapın.
Kış çayı artık hazır, afiyet olsun.
Sıcak greyfurt çayı
malzemeleri
5~6 greyfurt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
2~3 yenibahar tanesi
Greyfurtları ortadan ikiye kesip narenciye sıkacağı ile suyunu çıkartın ve sos tenceresine alın. İki yemek kaşığı bal, yenibahar, çubuk tarçın ve yarım su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Hazırladığınız greyfurt çayını süzerek fincanlara paylaştırın. İsteğe göre greyfurt dilimleri ve çubuk tarçın ile sıcak olarak servis yapın.
Sıcak greyfurt çayı artık hazır, afiyet olsun.
malzemeleri
5~6 greyfurt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
2~3 yenibahar tanesi
Greyfurtları ortadan ikiye kesip narenciye sıkacağı ile suyunu çıkartın ve sos tenceresine alın. İki yemek kaşığı bal, yenibahar, çubuk tarçın ve yarım su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Hazırladığınız greyfurt çayını süzerek fincanlara paylaştırın. İsteğe göre greyfurt dilimleri ve çubuk tarçın ile sıcak olarak servis yapın.
Sıcak greyfurt çayı artık hazır, afiyet olsun.
Yasemin çayı
malzemeleri
1 karanfil
4 yasemin çiçeği topu
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı bal
Su, karanfil ve portakal kabuğunu orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 3 dakika dinlendirin ve süzün. Bal ekleyip karıştırın. Yasemin çiçeği toplarını demliğe ya da fincanlara aktarıp sıcak suyu üzerine ekleyin ve çiçek tamamen açıncaya kadar bekletin. Servis yapın.
Yasemin çayı artık hazır, afiyet olsun.