Şifalı Sular

'Gülümse

:D
Prenses
Bir yer altı suyuna maden suyu veya şifalı su denilebilmesi için; 1 litresinde en az 1 gm. Mineral ve eşit değerler üzerinde karbondioksit, hidrojen sülfürün ve radon gazlarından en az biri bulunmalıdır.

Kaplıcanın Etkinliği; aşağıdaki faktörlerle ilgilidir:
Suyun sıcaklığı,
İçerdiği kimyasal maddeler,
Kaynak bölgesinde bulunan mikroskobik organizmalar,
Havadaki nem oranı, havanın sıcaklığı,
Atmosfer basıncı,
Rüzgar


Şifalı Suyun Banyo Olarak Faydalı Olduğu Haller

Romatizma
Lumbago
Siyatik
Nevralji
Nevrit
Polinevrit
Kadın Hastalıkları
Kırık ve çıkıklardan sonraki mafsal yapışıklıklarında
Havuz banyosu en uygun tedavidir.


Şifalı Suyun İçme Olarak Faydalı Olduğu Haller

Mide Bağırsak Tembelliği
Ağız Kuruması
Karaciğer Tembelliği
Safra Kesesi Tembelliği
Böbrek Tembelliği
Böbrek Kum Ve Taşları
Safra Kum Ve Taşları
Ürogenital Sistem İltihabları (Sistit, Pyelit, Üretrit)
Kronik Kabızlık (Konstipasyon)
Her Türlü Mide Bağırsak Parazitleri
Spastik Kolon
Hormon Yetersizliği
Baş Ağrısı



Stres, eksoz ve bacalardan çıkan zehirli gazlar, gürültü ve sıkıcı şehir hayatı, hareketsizlik, vücudumuzdaki metabolik faaliyetleri olumsuz bir şekilde etkiler. Bunun sonucu olarak baş ağrısı, iştahsızlık, mide bağırsak tembelliği, kabızlık gibi belirgin şikayetler oluşur, safra kesesi tembelleşir, safra bağırsağa gerektiği kadar akmaz, safra koyulaşır. Karaciğer hücreleri tembelleştiği için safra imalı azalır. Kesedeki koyulaşmış safra kum ve taş teşekkülüne uygun bir ortam haline gelir. Böbrek faaliyetleri de zayıfladığı için aynı olay orada da olur.

İçmecenin suyu sık aralıklarla içilerek birkaç müsil etkisinden sonra geniş aralıklarla (20-25 dakika) içilerek suyun bağırsak tarafından bir gıda gibi emilerek kana karışması sağlanır. Bu içme kürünün etkili olması için en az 1 hafta veya 10 gün sürmesi uygundur. Devamlı ishal olmak fayda yerine zararlı olabilir, bağırsak mukozasını aşındırdığı için kanama dahi olabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi seyrek aralıklarla içilmesi ile kana karışan su vücudun en uzak köşelerine kadar ulaşarak etkilerini gösterir. Suyun bütün vücudumuzdaki hücrelerin hayati faaliyetini kamçılama, hızlandırma etkisi vardır. Ayrıca suyun aynı yönde radyoaktif etkisi de buna ilave edilmektedir.

Su karaciğer hücrelerini aktive ederek safra imalini artırır, tembelleşmiş kesedeki koyulaşmış safra kesenin aktivasyonu ile bağırsağa ulaşır. Bol yeni safra keseyi doldurup boşaltarak yıkamış olur. Bütün vücudun hücrelerinin aynı şekilde çalışması hızlanarak (aktife olarak) hücreler arası boşluklarda yukarıda bahsettiğimiz nedenlerle biriken metabolizma sonu atılması gereken zehirli zararlı maddeler idrar, safra, ter, dışkı, tükrük, mide bağırsak salgıları, pankreas salgısı gibi boşaltım yolları ile bol bir şekilde dışarı atılır ve vücut tümü ile yıkanmış olarak sağlığına kavuşur. Aynı şekilde vücuttaki bütün hormonların aktive olduğu gibi kadın ve erkek hormonları da aktive edilerek cinsel arzunun uyarılmasını ve yetersizliğin tedavisini sağlar.


Şifalı Suyun Banyo Olarak Zararlı Olduğu Haller

Hamilelik, her çeşit kanamalı haller
Kalp hastaları
İleri yaşlılar
Çok küçük bebekler
Sara hastaları
Verem kanser ve yüksek tansiyonlular
Banyoya giremezler.


Şifalı Suyun İçme Olarak Zararlı Olduğu Haller

Mide Ülseri olanlar,
Kalp Hastaları,
Verem Kanser ve Nefritli hastalar,
İleri Yaşlılar,
Çok yüksek tansiyonlular,
Prostat irileşmesi olanlar,
Hamileler
İçme olarak bu sudan yararlanamazlar.



İçme ve Banyonun Tarifi
1- Su aç karnına içilmelidir.
2- Önce sık aralıklarla içilerek bağırsak boşaltıldıktan sonra 15 ila 20 dakikalık aralıklarla birer bardak içilmeye devam edilmelidir.
3- Bütün gün su içerek devamlı ishal olmak faydalı değildir.
4- Yemek yendikten sonra tekrar açlık hissedinceye kadar su içilmemelidir.
5- Su içerken kabak çekirdeği fındık fıstık gibi mide ve bağırsağa dokunan yemişlerin yenmesi sakıncalıdır.
6- Safra kesesi, böbrek taş ve kumlarının atılması için suyun seyrek aralıklarla ve oldukça uzun bir süre içilmesi gerekmektedir.
7- Solucan, şerit, kıl kurdu için doktordan gerekli ilaç alınarak bu ilaçlar kullanıldıktan sonra bol su içerek birkaç defa kuvvetli müsil sağlanmalıdır.
8- Banyoya aç karnına veya çok hafif bir kahvaltıdan sonra girilmelidir.
9- Banyoya çok yavaş olarak girilmeli ve su içerisinde hareketsiz olarak 5 dakikadan fazla durulmamalıdır.
10- Havuzlarda atlamak, yüzmek, hareket etmek, başı su kurnası altında tutmak tehlikelidir. 11- Havuzlarda yapılan banyolar her yerde bulunmayan şifalı suya ait bir tedavi banyosudur. Ve bunun temiz kalması şarttır. Bu havuzlarda çamaşır yıkamak, sabun kullanmak, keselenmek, tükürmek, başkasına su sıçratmak kirli vücut ve çamaşırlarla havuza girmek ve buna benzer kirletici hareketlerde bulunmak çok sayın misafirlerimizin sıhhatleri icabı sakıncalıdır. Ayrıca kaplıca suyunda sabunun köpürmediği ve kesilerek suyu kirlettiği vücutta ve saçlarda temizlenmesi güç yağlı bir pislik tabakası bıraktığının bilinmesi önemle duyurulur.
 
---> Şifalı Sular

şifalı su denilebilmesi için; 1 litresinde en az 1 gm. Mineral ve eşit değerler üzerinde karbondioksit hidrojen sülfürün ve radon gazlarından en az biri bulunmalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst