Sidi Bou Said Tunus

Queen2

N.❤
Prenses
Sidi Bou Said



Sidi Bou Said, begonvilleri, sardunyaları, parlak mavi pencere pervazları, dar ve kıvrılan sokakları, dudak uçuklatan Azur sahili manzarası ile Tunus’un en güzel yerlerinden birisidir. Popüler bir turizm noktası olmasına rağmen özgünlüğünü korur Sidi Bou Said. Tüm sokaklara mavi ve beyaz renkleri hakim.

13. yüzyıl Sufi azizi Sidi Bou Said’in camisi ve zaviyesini barındırır. Muhteşem mimarisi Osmanlı ve Endülüs izlerini taşır ve bunu 16. yüzyıldaki İspanyol Müslüman akınlarına borçludur. Fransızlar için bu balıkçı kasabası, mükemmel bir doğu simgesiydi. Sidi Bou Said’de bugüne dek yaşamış ya da ziyaret etmiş kişiler arasında Michel Foucault, Edith Sitwell, August Macke, Andre Gide ve Paul Klee var. Tunus’taki cennet Sidi Bou Said, hem Tunuslular hem de ziyaretçiler için Kuzey Afrika rüyası olmaya devam ediyor.

Kasaba, ismini Müslüman Ebu Said İbn Haled İbn Yahya Ettamini el Beyinden alır. 12. ya da 13.yüzyıllarda Jabal el Menar’a gelip bir ibadethane kuran bu kişi ölümünün ardından buraya defnedilmiştir.

18. yüzyılda Tunus’daki Türk hükümeti yetkilileri ve varlıklı aileler Sidi Bou Said’de güzel yerleşim yerleri inşa etmişlerdir.

Sidi Bou Said’in merkezinde kafeler, dükkanlar ve şekercileri görebilirsiniz. Ayrıca güzel bir sahil ve yat limanı da sizi bekliyor.


Sidi Bou Said’de Görülecek Yerler & Yapılacak Aktiviteler

Sidi Bou Said’de görülecek yerler arasında deniz feneri yer alır. 9. yüzyılda inşa edilmiştir. Bu fenerden Tunus körfezi ve Akdeniz manzarası bir başkadır.

Dar El Annabi,09.00 – 18.30 saatleri arasında 3 Tunus Dinarı karşılığında ziyaret edilebilecek bir 18. yüzyıl aile evidir. Evin alt kısmında birbirinden güzel çiçekler görüp bazı geleneksel kıyafet çeşitlerini inceleme şansı bulabilirsiniz. Üst katındaysa tam tersine daha modern, 80 lerin eşyalarına tanık olursunuz. Görülebilecek odalar bir dua odası, yerel belgeler ve siyah beyaz aile fotoğraflarını içeren küçük bir kütüphane barındırır. Terastan olağanüstü köy, körfez ve Kartaca manzarası izlenebilir.

Dar Ennejma Ezzehra, Arap ve Akdeniz müziğinin merkezi olarak kabul edilir. Pazartesi günleri kapalıdır. Yetişkinler için giriş ücreti 3, çocuklar için 1.5 Tunus Dinarıdır. 1912 -1922 arasında Fransız Amerikan Baron Rodolphe d’Erlanger ve İtalyan Amerikan eşi tarafından inşa edilmiştir. Arap ve modernizm dizaynı ile eşsiz oyma, mermer ve mobilya işçiliklerini barındırır. Özellikle Baron’un çalışma odası ve hamam etkileyici güzelliktedir. Gramafon ve müzik enstrümanları tüm dünyadan müzisyenlerin dikkatini çeker. Baron, geleneksel Tunus müziğini yenilemiş ve tarihi ile ilgili bir tez yazmıştır.

Sidi Bou Said ayrıca galeri ile tanınır. Bazıları suluboya resimler satsa bile resim konusunda bilinen bir yerdir. En ünlü galerileri Le Violon Bleu, Cherif Galeri Güzel Sanatlar ve Ammar Farhat Galerisi ve Sidi el- Ghemrinidir.

Ana meydanın sonundaki sağdaki sokak sizi 365 merdivenle marina ve kumsala götürür. Aşağıya iniş 10 dakika kadar sürse de geri çıkarken taksi tercih edilir. Yaklaşık 1.5 Tunus Dinarı tutar. İşaretle gösterilmese bile başkanın gayri resmi evi burada olduğu için köyün batısındaki ana yol araç ve yay trafiğine kapalıdır.


Aile Evi

18. yüzyılda yaşamış geleneksel Tunuslu bir avukatın hayatının sergilendiği bir müzedir. Evden müzeye dönüştürülmüştür. Ziyaret etmeye değer bu ev bir aileye aittir. Aile evi, köy girişinde solda görülebilir.


Ulaşım

Sidi Bou Said, Tunus’un 17 kilometre kuzeydoğusunda yer alıyor. En kolay ulaşım şekli Tunus Marina’dan kalkan TGM trenidir. 1. ve 2. sınıf seçeneklerini sunan demiryolu ile yaklaşık 35 dakika seyahat ediliyor. İstasyondan tepe ve yerleşim merkezi 15 dakika yürüme mesafesinde. Tunus’da taksi ile gündüz tarifesi yaklaşık 12 Tunus Dinarı tutar.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst