Hestia
Bayan Üye
Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması
Malzemeler:
Önce iç malzemelerini karıştırın.
Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler:
- 1 Kilogram Sardalye
- 100 Gram Bayat Ekmek
- 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Avuç Kıyılmış Maydanoz
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu
- 60 Gram Kapari
- 60 Gram Siyah Zeytin
- 40 Gram Kuru Üzüm
- 40 Gram Antep Fıstığı
Önce iç malzemelerini karıştırın.
Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.