Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması

Hestia

Bayan Üye
Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması

yogurt_soslu_armut_tarif_1_1_10_963.jpg


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Sardalye
  • 100 Gram Bayat Ekmek
  • 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Avuç Kıyılmış Maydanoz
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu
  • 60 Gram Kapari
  • 60 Gram Siyah Zeytin
  • 40 Gram Kuru Üzüm
  • 40 Gram Antep Fıstığı
Yapılışı:
Önce iç malzemelerini karıştırın.
Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst