*| £si |*

*| £si |*

Bayan Üye
Merhaba..:)

Ben Esen iPek kısacası Esi..
2 Mayıs 1993 doğumluyum..
İst'te ikamet ediyorum..
17 yaşımdayım(tamam değilim ama gircem..:))
Hobilerim..Kitap okumak diyicektim az kalsın..:)(Klasik hobileri saymadır ya kitap okuyorum,klasik müzik dinliyorum vb.:))Bilgisayarda takılmak,arkadaşlarla gezmek,tv izlemek (ama gece),Radyo dinlemek özellikle de akşam 11 gibi.:)Başkaa da yok..Bildiğiniz klasik öğrenci işleri..
Fobilerim..Her ne kadar cesur gözüksemde herşeyden tırsabilme kabileyetim vardır şükür..:)Ama en tırstığım tvdeki ani hareketler(aninden hoplaması vb vb) bunu birde en cok belgesel kanallarında hayvanlara yapıyorlar ödüm kopuyor yemin ederim..Sırf bu yüzden yılanlardan nefret etmişimdir..Böceklerden tırsarım birde gece görürüm..Bana yaklaşmazsa eyv..Gezsin dolaşsın o da hayvan sonuçta ama yanıma yaklaşınca cok tırsarım..
Kendimi kendi açımdan anlatmak istersem eğer..
Şuan kendinden başka değerli yok mantığında geziyorum..Mesela biri gelip üzdü mü salla ya senden değerli mi silersin onu herşey biter..Ama genelde..
Yalnızlığı seven biriyim..Yalnız kalınca her istediğimi yapabildiğim için kimseye sormadan o yüzden hoşuma gidiyor.Sessiz sakin biriyim..O yüzden insanları gözlemlerim hep..Kim nasıldır,nasıl biridir..Kendimce uzaktan yorumlarım..Bir sevmediğim huyum vardır..Bana cok kötülük yapmış olan biri bana ufacık ilgi gösterse herşeyi silip onu sevmeye devam ediyorum..Vee buda acayip kötü birşey oluyor..
Mavi ve yeşil rengi cok severim..Ama mavinin olduğu yerde yeşili asla görmem..Yesilliğin olduğu yerde de mavi dikkatimi hiç çekmez..Birde göz takıntım vardır..Acık mavi gözleri olanlara hastayım ya..:)Onların gözüne uzun uzun bakmak isterim..Tabi bu bazen yeşil gözlülerde de oluyor ama mavi tercihimdir.:)Mavi göz hastalığı var bende..Mavi gözlü görünce iltifat edip birde ''Gözlerini verin şunun bana ya maşALLAH kavanoza koyuyumda her gün izleyeyim'' diyorum..Buna benzer bir söz kullanıyorum..Mavi gözlü bir ark. vardı..Normalde o baksa dikkatimi çekmiyordu ama mavi gözleriyle bana bakınca kalbime birşey oluyordu..Hatta şaşırıyordum Bu gözler bana mı bakıyor diye..Ayy ayy hayranım mavi gözlere.:)
Müzik tarzım herşeye uyabilirim..Yeterki o şarkıda kopayım ya da bana ''Vay be'' diyip etkileceğim bir söz olsun..
Okul hayatıma hiç değinmedim.:)Lise 3 öğrencisiyim..Sözelciyim..Tarih dersine bayılıyorum..:)En cokta Osmanlı tarihine (hep başarılar olduğu için sonunda kötü oluyor ama olsun M.kemal,Enver paşa ve biri daha düzeltiyor sağolsun)
Hayatta en nefret ettiğim şey..Tarihe 2-3 kelimeyle açıklanan toplumsal acı,kötü şeylerin yaşamak..Nefret ediyorum bundan..O yüzden ne haberlere bakıyorum (ilerdeki tarihimizi gösteriyor) ne de başka birşey yapıyorum..Bana savaş var diyin geliyim o kadar..Gerisi yok..Bir toprak için yapılan ne entrikalar ne de savaşlar ilgimi çekiyor.Tarih dersinde süper ama gercekten yaşayıncaa olmuyor..Hele şuan bulunduğum tarihte bulunmak bile istemiyorum..:91:
İnsanlarda kendini beğenmiş bütün güzellikler ondaymış gibi davrananlardan nefret ediyorum..Ayy birde bunlar kücümserler ya insanları..Bir çakıcan adam olucak..:181:İlkokul çocukları gibi yokk ben güzel,bende para var,bende tip var..Hadi len diyip kücüklerin duymaması gereken sözler söyleyesim var..
Başka birşey yok..Hayatımın kısaca özetini anlattım sanki..
Ama şunu da yapmak istiyorum..

Tavsiyelerim..
-İnsanların seni anlattığı gibi görme kendini.Kendini şuan nasıl görüyorsan öyle gör ve öyle davran,yaşa..Mesela şuan ve her zaman mutlu bir insansan öyle yaşa..İnsanların sana somutkan demelerine bakma..
-Bir Gece yarısı asla ama asla YemekTeyiz'i izleme..Açlıktan geberirsin..Aklına hep yemekler gelir,açıkırsın..İşkence çekme aç şarkı dinle..Hiç değilse ordaki yemeklere imrenip evdeki bütün yemekleri bitirmezsin..
-Benimde yaptığım bir hatadır..İyi insan diye birşey yoktur..Sana iyi davranan insan vardır..
İyi insanlar vardır elbette..Ama bazıları çoook iyi olmadığı halde (toplumdaki iyi kavramını tam olarak taşımayanlar mesela, iyi kalplidir ama cok sinirlidir insanları kırar) sana iyi davranan insan vardır..Sanma ki o iyi sıfatına tamamen uygundur hayır.Bunu aklından çıkar.O o sıfattan cok farklı biridir..Onu öyle görüp sonra kendisini gösterdiğinde üzülme..
-Birde bir insan kötü biriyse (ya da o sıfata tam olarak uymuyorsa) ve sana da değer veriyorsa..Bu geçici olabilir dikkat et..Onu ne değiştirmeye çalış ne de başka birşey yap..Sen onunda bir yere sahipsin ama onun gördüğü gözle.Onun o gözünden cıkarsan onun değerini de kaybedersin..Sonra biter herşey..Sonra bana ağlama neden böyle yaptı diye..Onunda bir sınırı var.Ve sen onun gözündeki senin sınırını aştın..
-Bir insana (normal birine) senii cokkk seviyorum,sen cok iyisin ..vb vb gibi şeyler söyleyip ona sevginle yük bindirme..Sen ona öyle dedikçe ve iyi davrandıkça o sana laik olmaya çalışıcak.Ama bunu yapamadığı bir zmana geldiğinde o zaman hayatındna cıkmak zorunda kalır.Sende üzülürsün o kadar sevgine..
-Biriyle söz dalaşına girersen eğer tek başına olmaya çalış..Yanında o ark. kötüleyebileceğin,aşalayacağın kişiler olmasın..Onu dedikodularla felan mahfetmeyi deneme..Sen tek başına ol..onla tek başına savaş..İnan bana ona lafı koyarsın ama onun gibi dedikodu yaparsan olan sonuç sadece ''Saçmalık'' olur..diğerinde hiç değilse haklı olabilirsin..
-Hayatında her zaman derdini anlattabildiğin bir olsun.Çünkü sen doğru diye koştuğun şey koca bir saçmalık olabilir ama o anlattığın kşi seni bir sözüyle yanlıştan çevirebilir..
-İnsanlarda dalga geçerken bunu aşalar gibi yapma..Aşalamak sadece sözde olsa o sözleri söylerken içinden hep ''yok be aslında onla hiç bir alakası yok onun'' diyebil..Diyemiyorsan onu hayatından cıkar ki cocuğu boşuna işkence çektirme..
-Kendini beğen..Diğerlerine karşı kendini ezik hissetme ama asla da kendini cok üstün görme..Bir gün kendine baktığın o gözlükleri cıkardığında,ya da çıkarttırdıklarında aslında onlardan daha beter olduklarını görebilirsin..
-Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır..:)Ama doğru..Bir saç açmak bile o kızı dünyanın en güzel kızı yapabilir..Birde sakın inanmayın kızı güzel yapan makyajdır felan.Tamam doğru öyle ama sadece saç açışıyla güzel olanlarda var..
-(kızlar için)Fazla makyaj iyi değildir,daha cok doğal takılın inanın doğal daha güzel olursunuz.

Bu kadar..
Sizin varsa tavsiyeleriniz sizde yazın..
Tecrube,bilgi paylaşımı yaparık.:)
 
---> *eSi

Sessiz sakin biriyim..O yüzden insanları gözlemlerim hep..Kim nasıldır,nasıl biridir..Kendimce uzaktan yorumlarım..
* Bir sevmediğim huyum vardır..Bana cok kötülük yapmış olan biri bana ufacık ilgi gösterse herşeyi silip onu sevmeye devam ediyorum..Vee buda acayip kötü birşey oluyor..

bu iki huy bende de var :) özellikle 2.sinden ben de nefret ediyorum ama ne yazık ki öyleyim :)

sayfan güzeL oLmuş seni tanımak güzeLdi canım :)
 
---> *eSi

Teşekkür ederim..:)
Nazlı sende mi bendensin kız..
Geçmiş olsun artık dikkat et kendine..:)Arada beni de kontrol et de bana da dikkat et çünkü ben kendimi kontrol edemiyorum.
mlg'sy..Evet benide tanıdınız.:)
sheker kız..Teşekkürler.
Asi Ruh..Sevindim buna.:)
Tekrar teşekkrler..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst