Sezen Aksu Kaybolmayan Yıllar Arşiv Serisi'ne iki yeni albüm katıldı.
Sezen Aksu’nun eski tarihli albümlerinin yeniden yayınlandığı “Sezen Aksu Kaybolmayan Yıllar Arşiv Serisi”ne “Düğün & Cenaze” ve “Düş Bahçeleri” albümleri de katıldı.
Üç yıl aradan sonra 2008 yılının Haziran ayında çıkan “Deniz Yıldızı” albümü ile yeni eserleri dinleme fırsatı bulan Sezen Aksu sevenleri, öte yandan önceki albümlerin yeniden yayınlandığı “Sezen Aksu Kaybolmayan Yıllar Arşiv Serisi” ile eski ve bilinen albümleri de arşivlerine dahil edebiliyorlar. Son olarak bu seriye, “Düğün & Cenaze” ve “Düş Bahçeleri” albümleri de katıldı.
Düş Bahçeleri’nin 1996 ve Düğün ve Cenaze’nin de 1997 yıllarında yayınlandığındaki orijinal kayıtları korunarak yeniden satışa sunulan albümler, seri kapsamındaki diğer albümler gibi yeni kartonet tasarımları ve içlerinde yer alan bilgi kitapçığı ile tam bir arşiv niteliğini taşıyor. Sezen Aksu takipçileri ve dinleyicilerinin uzun süredir beklediği bu iki yeni albüm, arşiv meraklılarına eksik albümlerini tamamlama şansı sunarken, albüme önceden sahip olanları da cezbedecek yenilikler içeriyor. Murat Meriç tarafından kaleme alınan ve çıkarıldıkları döneme ait müzikal değerlendirmelere yer verilen albümlerde, orijinallerinde yer almamış fotoğraflar da bulunuyor.
Murat Meriç, Sezen Aksu’nun başkalarınca seslendirilen eserlerinden oluşan “Düş Bahçeleri” albümünü şöyle değerlendiriyor:
“ “Düş Bahçeleri” bir ara albümdü. Sezen Aksu, başkalarına verdiği besteleri yorumluyordu. Ayrıca iki de yeni şarkı eklenmişti: “Seni Yerler” ve albümle aynı ismi taşıyan “Düş Bahçeleri”. “Düş Bahçeleri”nden önce albümün isminin “Sahibinin Sesi” olması öngörülmüştü. Hikayeyi, 14 Temmuz 1996’da yayınlanan bir söyleşiden okuyalım: “Çok bana ait, çok özel olarak ayırt ettiğim, çok benim direkt kendi özelimden üretilmiş şarkılar vardı. Evde kendi kendime söylediğim. Onları söyleyeyim dedim. O sırada Sertab’ın aklına ‘Sahibinin Sesi’ diye bir isim geldi. İlk anda güzel bir isim gibi geldi, ancak benim genel yaşamsal ideolojime çok ters. Çünkü ben ne elimin, ne ayağımın hiçbir şeyimin sahibi görmüyorum kendimi. İçime sinmedi bu isim. Sahip çıkamazdım onlara. Herkesin şarkıları onlar. ‘Düş Bahçeleri’nin çok uygun olduğunu düşündüm, çünkü herkes kendi düşünün bahçesinde topluyor bütün biriktirdiklerini. Bunlar da benim bahçelerimden topladıklarım...”
Murat Meriç, “Düğün ve Cenaze” albümünün kartonetinde yer alan yazısında ise şu değerlendirmeyi yapıyor: “Düğün ve Cenaze” albümünde dokuzu Goran Bregoviç, biri Kurtis Jasavev bestesi on şarkı bulunuyordu. Sözlerin hepsi Sezen Aksu tarafından yazılmış, Meral Okay ve Pakize Barışta kimi sözlere katkıda bulunmuştu. Özellikle Türkiye'de çok sevilen "Mesecina"nın Türkçesi "Ayışığı", "Ederlezi"nin Türkçesi "Hıdrellez" ve "Kalaşnikof" çok sevildi. Saraybosnalı bir Sırp olan Goran Bregoviç, çeşitli söyleşilerinde müziğinin ilham kaynağının "Balkanlar'daki 500 yıllık Osmanlı hakimiyeti" olduğunu söylüyordu. Sezen Aksu ile müzikal birlikteliğinin altında da bu tarihi ve müzikal ortaklığın yer aldığını, o dönem yayınlanan söyleşilerinde dile getirmişti. Sezen Aksu'nun albümüne adını veren, orkestrasındaki "düğün ve cenaze" sözcüklerinin yan yana gelişini de şöyle anlatıyordu: "Balkanlar'da düğün ve cenaze törenleri çok önemlidir. Her ikisinde de yenilir, içilir. Hüzün ve coşku hep iç içedir. Kendi doğal akışı içinde. Tıpkı hayat gibi."
Sezen Aksu Kaybolmayan Yıllar Arşiv Serisi’nde yer alan diğer albümler şöyle: Allahaısmarladık (1977) + 45’likler (1976-1979) / Serçe (1978) / Git (1986) / Sezen Aksu’88 (1988) / Sezen Aksu Söylüyor (1989) / Gülümse (1991) / Deli Kızın Türküsü (1993) / Işık Doğudan Yükselir (1995) / Düş Bahçeleri (1996) / Düğün ve Cenaze (1997) / Deliveren (2000).
Çalışmaları devam eden diğer albümlerin de, önümüzdeki dönemler içerisinde serideki yerini alması hedefleniyor.
POWERTÜRK ' ten ALINTIDIR .