Şeytanın Üzüntüsü

LoKuMuM<3

Bayan Üye
Evliyânın büyüklerinden birisi, hac zamânında insan kılığına girmiş olan İblis'i Arafat'ta gördü. Zayıflamış ve benzi solmuş, gözü yaşlı ve kamburu çıkmış olarak perişan bir haldeydi.Evliyâ olan zât, İblis'i tanıyıp ona dedi ki:

-Niçin gözün yaşlıdır? kim ağlattı seni?

-Ticâret yapmak fikri olmadan, sırf Allah rızâsı için hac yapmağa gelenlerin, arzularının Allahü teâlâ tarafından kabul edilmesinden korktum. Onun için ağlıyorum.

-Peki seni zayıflatan nedir?

-Hacıları getiren atların inlemeden, kişneyerek gelmelerine üzüldüm. Halbuki benim yoluma gidenleri böyle götürselerdi, sevincim çok artardı.

-Pekâlâ,benzini solduran nedir?

-Müslümanların ibâdetlerine devam etmeleri ve birbirleriyle yardışmalarıdır. Şâyet isyânda yardımlaşsalardı, sevincim ziyâdeleşirdi.

-Seni çökertip, belini büken nedir?

-Kulların, (Yâ Rabbi! senden son nefeste imân-ı kâmil ile ölmemi istiyorum) diye yalvarmasıdır. Halbuki ben onları, kendi işlerini ve ibâdetlerini beğendirip, imânsız gitmeleri için çalışmaktayım. Allaha böyle yalvaranların, benim bu iş için çalıştığımı anlamalarından korkuyorum onun serinden korusun epimizi insalah....

---> Şeytanın Üzüntüsü

Merhaba.

Bu masallar yüzyıllardır anlatılır.
Etkilenen olmuşmudur?,( çok zor )
Bilemeyiz.

Günümüzde ise iki yaşındaki çocuklar dahi etkilenmez.
Bu nedenle ne söylemek istiyorsak ,
Onu söylemeliyiz.:1:

Biz söylesekte,
Söylemesekte,
Onlar gerçeği,
Kesinlikle bulup ,
Görecekler.

Gerçekleri her zaman tercih edelim,
Rivayetleri değil.

Ayrıca;
Benim ülkemde şeytan istifa etmiş,
Hawaiye hayatını yaşamaya gitmiş.

Geri dönermi?,
Neredeyse imkansız.

Saygılar.

Not: Güzel arkadaşım LoKuMuM
Yorumun sizinle hiçbir ilişkisi yok.:love3: .( lütfen alınmayın)
Sadece korkunç gerçeği işaret ediyoruz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri