ashli
Bayan Üye
Malzemeler:
3 yumurta
1 yumurta sarısı
50 g (3-4 yemek kaşığı) toz şeker
1 poşet Şekerli Vanilin
50 g (5 yemek kaşığı) un
1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Kakao
1 poşet Muz Aromalı Puding
600 ml (3 su bardağı) süt
Süslemek için:
Renkli şekerlemeler
Hazırlanışı:
3 adet yumurta ve 1 yumurta sarısını mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker ile şekerli vanilini ayrı bir kapta karıştırıp yumurtaların içine azar azar ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Karışımı yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 34x38 cm boyutlarındaki fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 170°C / 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 12 dakika
Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğutup pişirme kağıdından ayırın.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde mikser ile 1-2 dakika çırpın ve soğuyan kekin üzerine yayın. Keki 4,5 cm eninde uzun şeritler şeklinde kesin. İki uçtan rulo şeklinde sararak salyangoz şekli verin. Şekerlemeler ile süsleyin.
3 yumurta
1 yumurta sarısı
50 g (3-4 yemek kaşığı) toz şeker
1 poşet Şekerli Vanilin
50 g (5 yemek kaşığı) un
1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Kakao
1 poşet Muz Aromalı Puding
600 ml (3 su bardağı) süt
Süslemek için:
Renkli şekerlemeler
Hazırlanışı:
3 adet yumurta ve 1 yumurta sarısını mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker ile şekerli vanilini ayrı bir kapta karıştırıp yumurtaların içine azar azar ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Karışımı yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 34x38 cm boyutlarındaki fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 170°C / 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 12 dakika
Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğutup pişirme kağıdından ayırın.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde mikser ile 1-2 dakika çırpın ve soğuyan kekin üzerine yayın. Keki 4,5 cm eninde uzun şeritler şeklinde kesin. İki uçtan rulo şeklinde sararak salyangoz şekli verin. Şekerlemeler ile süsleyin.