Serüven Kabus Gibi Basladı..

RaPizM^^

Bayan Üye
Bursaspor, Devler Ligi'nde sahne aldı, alınan sonuç beklentilerden çok farklıydı.. Mehmet Topal'lı Valencia, Tino Costa, Aduriz Hernandez ve Soldado'nun golleriyle Bursa'dan galibiyetle ayrıldı: 0-4

bursaspor_uzgun_14_09_10.jpg

-NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR-

Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor'un Atatürk Stadı, tarihi günlerinden birini yaşadı.

Yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı ilk maça tanıklık etmek ve takımlarına destek olmak amacıyla maçtan saatler önce Bursa Atatürk Stadı'na geldi.

Yeşil-beyazlı forma ve atkılarla stat çevresinde toplu halde tur atan ve takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, kapıların saat 18.45'te açılmasıyla birlikte adeta stada akın etti.

Taraftarlar, güvenlik önlemleri çerçevesinde stada aşamalı aramadan geçirildikten sonra alındı. Alkollü olduğu belirlenen taraftarlar, stat çevresinden uzaklaştırıldı.

İspanyol ekibi ise bu karşılaşmada taraftarlarından yoksun bir şekilde mücadele etti. İspanyol delegasyonundan yaklaşık 20 kişilik grup karşılaşmayı kapalı tribünde izledi.

Karşılaşma için geniş güvenlik önlemi alındı. Maç için 760'ı özel 1,160 güvenlik elemanının görev aldığı bildirildi.

-TRİBÜN ŞOV-

Stada ilk olarak konuk takım Valencia geldi. Taraftarlar, saha zeminini kontrol için çıkan İspanyol futbolcuları ıslıklayıp, ''tekbir'' getirdi.

Bursasporlu futbolcuların sahaya girmesiyle birlikte ise adeta yer yerinden oynadı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarını ''şampiyon'' diye karşılarken, ''Şampiyonlar Ligi'' tezahüratını yapmayı da ihmal etmedi.

Stat içinde de müthiş bir tribün şov vardı. Yanlarında getirdikleri bayram ve flamaları UEFA Şampiyonlar Ligi müziği eşlinde sallayan yeşil-beyazlı taraftarlar, takımları ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam lehine tezahürat yaptı.

Taraftarlar, tüm futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak ''yumruk şov'' yaptırmayı da ihmal etmedi. Daha sonra Bursaspor, takım halinde tribünlere giderek taraftarlarını selamladı. Futbolcuların ardından UEFA delegasyonu ve gözlemciler de stat zeminini kontrol etti.

Karşılaşmaya yerli ve yabancı medya mensupları büyük ilgi gösterdi. 116'sı basın tribünü olmak üzere 224 basın mensubunun Bursaspor-Valencia maçı için akredite yaptırdığı, bunların 37'sinin İspanyol olduğu kaydedildi.

Bursasporlu futbolcular, ''Ajax tipi'' forma, beyaz şort ve beyaz tozlukla, Valencialı futbolcular ise turuncu forma, siyah şort ve turuncu tozlukla sahaya çıktı. Bursaspor, bugüne kadar anlaşma sağlayamadığı için sahaya göğüs reklamı olmayan formayla çıktı.

Bursasporlu futbolcular karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala kendi aralarında omuz omuza vererek ''galibiyet yemini'' etti.

-VALENCIA'DAN SÜRPRİZ KADRO-

Konuk Valencia, Bursaspor karşısında sürpriz bir kadroyla çıktı.
Teknik Direktör Unai Emery, son olarak ligde Racing Santander karşısında çıktığı ilk 11'den başta yıldız oyuncusu Mata olmak üzere 4 oyuncuyu Bursaspor karşısında yedek soyundurdu. Mata dışında son lig maçında gol atan Maduro, tecrübeli defans oyuncusu Albelda ve Portekizli defans oyuncusu Miguel de ilk 11'de yer alamadı.

-BURSASPOR'DA DA SERCAN YEDEK-

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise son maçta ilk 11'de şans verdiği Sercan Yıldırım'ın yerine Leonel Nunez, İbrahim Öztürk'ün yerine de geçen hafta dinlendirdiği kaptan Ömer Erdoğan'ı sahaya sürdü.

Yeni transfer Gustav Svensson ile sakatlıktan yeni çıkan Turgay Bahadır, yedek kulübesinde oyuna girmek için şans bekleyen oyuncular arasında yer aldı.

-HIDDINK TRİBÜNDE-

Karşılaşmayı Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink, yardımcısı Oğuz Çetin ile birlikte izledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Valencia Kulübü Başkanı Manuel Llorente de karşılaşmayı şeref tribününden takip etti.

-ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK MAÇ-

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Valencia ile karşılaşan Bursaspor, Avrupa kupalarındaki 15, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise ilk karşılaşmasına çıktı.

Bursa Atatürk Stadı tarihi bir güne tanıklık ederken, 16 yıl sonra bir Avrupa kupası maçında taraftarlarının önüne çıkan yeşil-beyazlı takım, Avrupa'daki 7'nci galibiyetini kovalayacak. Bursaspor, daha önce oynadığı 14 Avrupa kupası maçında 6 galibiyet alırken, 4 maçtan berabere 4 maçtan ise yenik ayrılmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de 10 maçtır yenilgi görmeyen, en son 6 Kasım 2009'da Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildikten sonra sahasında 3'ü kupa maçı 15 maçtır yenilmeyen Bursaspor, ligdeki başarısını Avrupa arenasına da taşımak için sahaya çıktı.

-SON 24 MAÇTA 1 MAĞLUBİYET-

Valencia Teknik Direktörü Unai Emery, cezası nedeniyle takımı başında sahaya çıkamadı. Emery, takımının geçen yıl UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid ile karşılaştıkları maçın hakemiyle tartıştığı için ceza almıştı. Emery yerine yardımcısı Juan Carlos Carcedo görev yaptı.

Valencia'nın bu sezon Galatasaray'dan transfer ettiği Mehmet Topal da 25. Avrupa kupası maçına çıktı. Galatasaray'da oynarken 5 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 19 UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Topal'ın, Avrupa'da 1 golü bulunuyor.

İki sezonluk aranın ardından yeniden UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden, geçen sezon averajla UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid'e elenen Valencia, Avrupa'da oynadığı son 24 maçta sadece geçen sezon deplasmanda Club Brugge'a yenildi. Bu son 24 maçta 9 galibiyet 14 beraberlik alan Valencia, son 4 maçından ise beraberlikle ayrıldı.

-ORTA HAKEMİN İLK UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ DENEYİMİ-

Maçın 31 yaşındaki genç orta hakemi Norveçli Svein Oddvar Moen, kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında görev aldı. Bugüne kadar UEFA tarafından çeşitli turnuvalarda 38 maçta görev alan Moen, Fenerbahçe'nin deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Young Boys maçında da görev almıştı.

Moen, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Valencia'nın Slavia Prag ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçta da düdük öttürmüştü.

Bu arada, yeni uygulama çerçevesinde her iki kale arkasında birer yardımcı hakem, maçta görev aldı. Böylece 4. hakem ve yan hakemlerle birlikte maçta 6 hakem görev yaptı.

-VE MAÇ-

-BURSASPOR: 0 - VALENCIA: 4

Stat: Atatürk

Hakemler: Svein Oddvar Moen, Geir Age Masovn Holen, Frank Andas (Norveç)

Bursaspor: Ivankov, Ömer, Stepanov, Ali, Vederson, Hüseyin, Ergiç, Ozan İpek, Volkan Şen, Insua, Nunez

Valencia: Cesar, Navarro, Ricardo Costa, Saltor, Mathieu, Mehmet Topal, Tino Costa, Joaquin, Pablo, Dominguez, Aduriz

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::

Bursaspor, karşılaşmaya tutuk başladı. Rakibinin orta alanda oluşturduğu baskıyı kırmakta zorlanan yeşil-beyazlı takım, ileri uç elemanlarını da topla buluşturmakta zorlandı. Geriye düştükten sonra özellikle 25. dakikadan sonra biraz canlanan yeşil-beyazlı takım, kanat organizasyonlarıyla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Konuk Valencia ise tecrübesini de kullanarak maçın başından itibaren oyunu hakimiyeti altına almayı başardı. Topu ayağında iyi tutan, pas organizasyonlarını gerektiği gibi yapan İspanyol temsilcisi, aradığı golü de 16. dakikada Tino Costa'nın ayağından buldu.

5. dakikada sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Ali, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip ederek ceza yayı üzerinden gelen Nunez, topa kafayla vurdu. Valencia kalecisi Cesar, topa sahip oldu.

12. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Insua, topu geriden gelen Ergiç'in önüne aktardı. Ergiç'in istediği gibi vuramadığı top, kalecide kaldı.

15. dakikada Joaquin sağ kanatta kazandığı topla hızla ceza sahasına girip topu çapraz koşu yapan Aduriz'in önüne aktardı. Aduriz, topu kale alanı içine doğru ortaladı. Kaleci Ivankov, zamanında hareketlenip topa Joaquin'den önce sahip olarak mutlak tehlikeyi önledi.

16. dakikada Valencia, üstünlük golünü buldu. Tino Costa, Joaquin'in pasıyla buluştuktan sonra topu yaklaşık 35 metreden sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak, kaleci Ivankov'un bakışları altında filelere gitti: 0-1.

29. dakikada Valencia atağında sol kanattan bindirme yapan Dominguez, topu ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içine topla buluşan Joaquin'in kafa şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

35. dakikada Bursaspor atağında Ergiç'in pasıyla hareketlenen Volkan'ın önüne alamadığı top, Ozan İpek'in önüne düştü. Valencia defansının araya girerek dokunduğu top, bu kez Nunez'in önüne düştü. Arjantinli futbolcunun kötü vuruşunda pozisyon autla sonuçlandı.

-ADURİZ'DEN 100. GOL-

40. dakikada Valencia, skoru 2-0 yaptı. İspanyol ekibinin kullandığı serbest atışta Tino Costa'nın vuruşunda top yan direkten döndü. Pozisyonu iyi takip eden Aduriz, topu kafayla filelere göndererek, hem takımının maçtaki ikinci golüne hem de elemelerde dahil olmak üzere Valencia'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 100. golüne imza attı.

45. dakikada Valencia atağında sağ kanattan hareketlenen Joaquin'in ceza sahası dışından sert şutunda Ergiç'e çarpan top, yandan az farkla auta çıktı.

45+2. dakikada Valencialı futbolcu Pablo, Bursaspor ceza sahası önünde buluştuğu topu bekletmeden aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi. Ivankov'u geçen top üst direkten döndü. Bursaspor defansı, topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 konuk takımın lehine sonuçlandı.

---> Serüven Kabus Gibi Basladı..

mehmet topal güzel oyndı yha :p
bursada napabilrki yapabilecgini yaptı tecrübesizliginin kurbnı oldu :D

Çok artizlendiler çok.
Bir kere şampiyon oldular diye dünyayı fethederiz sandılar kendilerini.
Galatasaray ve Beşiktaşa çok üzüldüm ancak Bursaspora üzülmedim, aklı başına gelsin biraz..

Hele GS nin son saniye yediği gole neredeyse ağlayacaktım olur mu be öyle şanssızlık delirdim resmen :D

Çok artizlendiler çok.
Bir kere şampiyon oldular diye dünyayı fethederiz sandılar kendilerini.
Galatasaray ve Beşiktaşa çok üzüldüm ancak Bursaspora üzülmedim, aklı başına gelsin biraz..

Hele GS nin son saniye yediği gole neredeyse ağlayacaktım olur mu be öyle şanssızlık delirdim resmen :D

Ben Bursalıyım ve teksası gayet iyi biliyorum. kimsenin kimseye artistlendiği falan yok.
Bursaspor Trabzonsporun ardından Türkiyede Anadoludan cıkan 2. sampiyondur. Torpilsiz,şikesiz ve kısıtlı imkanlarla kazanılmıs olan basarı herkes tarafndan da takdir görmektedir :) Neticede GS,FB,BJK gibi devleri gecip sampiyon olmak basit bir olay değil..

Aklımızın basına gelmesnede gerek yok. Zaten basımızda :)
Bursasporu sevmiyo olabilirsnz ama rica ediyorum köstek olmayın destekk olun.
Farklı yenildik cünkü tecrübemiz yok, ilk defa sampiyonlar ligindeyiz.
Bu sekilde konusacağınıza bir türk takımının avrupa arenasında yenilmesine üzülmeniz gerekir. sonucta kazanılacak olan her basarı Türkiyenin puanını etkiliyor :)

yorumunuza fazlasıyla üzüldm. Baska takımdan da olsanız böyle konusmak yakısmıyor

Ben Bursalıyım ve teksası gayet iyi biliyorum. kimsenin kimseye artistlendiği falan yok.
Bursaspor Trabzonsporun ardından Türkiyede Anadoludan cıkan 2. sampiyondur. Torpilsiz,şikesiz ve kısıtlı imkanlarla kazanılmıs olan basarı herkes tarafndan da takdir görmektedir :) Neticede GS,FB,BJK gibi devleri gecip sampiyon olmak basit bir olay değil..

Aklımızın basına gelmesnede gerek yok. Zaten basımızda :)
Bursasporu sevmiyo olabilirsnz ama rica ediyorum köstek olmayın destekk olun.
Farklı yenildik cünkü tecrübemiz yok, ilk defa sampiyonlar ligindeyiz.
Bu sekilde konusacağınıza bir türk takımının avrupa arenasında yenilmesine üzülmeniz gerekir. sonucta kazanılacak olan her basarı Türkiyenin puanını etkiliyor :)

yorumunuza fazlasıyla üzüldm. Baska takımdan da olsanız böyle konusmak yakısmıyor

Sen sadece maça üzül,boşver yorumları.xD

saygı sınırlarında olanları bosveriyorum zaten. ama bu yorum fazla :)

oLaya taraftar oLarak bak.
Özgüven farklı birşeydir,Havaya girmek farklı birşey.Bursa taraftarı ve takımı oLarak havaya girmişLerdir.Özgüveni oLan adam çok konuşmaz.Çıkar işini yapar.
Ama nedense ağzı oLan konusma çabası içerisinde.Antipatikleşiyorsunuz Diğer takımlar bazında.

oLaya taraftar oLarak bak.
Özgüven farklı birşeydir,Havaya girmek farklı birşey.Bursa taraftarı ve takımı oLarak havaya girmişLerdir.Özgüveni oLan adam çok konuşmaz.Çıkar işini yapar.
Ama nedense ağzı oLan konusma çabası içerisinde.Antipatikleşiyorsunuz Diğer takımlar bazında.

olaya taraftar gözüyle bakıyorum zaten. Destek değil her anlamda köstek oluyorsunuz. sanki avrupa takımıyla TÜRK sıfatıyla değilde baska bişey için yarısıyoruz.
İlk sampiyonluğumuz ilk karsılasmamız. Taraftar yıllardır bu duruma hasret ve bu tarz görüntülern olması cok normal :)
BURSA olarak bunu ne zamandan beri bekliyoruz sen biliyormusun?
İster antipatiklik de ister sımarıklık sadece olay budur.
Destek olmıcaksanız köstekte olmayın

olaya taraftar gözüyle bakıyorum zaten. Destek değil her anlamda köstek oluyorsunuz. sanki avrupa takımıyla TÜRK sıfatıyla değilde baska bişey için yarısıyoruz.
İlk sampiyonluğuz ilk karsılasmamız. Taraftar yıllardır bu duruma hasret ve bu tarz görüntülern olması cok normal :)
BURSA olarak bunu ne zamandan beri bekliyoruz sen biliyormusun?
İster antipatiklik de ister sımarıklık sadece olay budur.
Destek olmıcaksanız köstekte olmayın

Sekiztaşım oley diyen hangi taraftardı ? Stadına Liverpool hatırası diye büyükce pankart açan hangi taraftardı ? Her maçında Beşiktaşa küfür eden hangi taraftardı ? He bunlar bizim için pekte önemli değil sonucta Reyting hareketleri texaslıların :)
Türklük hikayelerini geçelim efenim.O Kadar Türkseniz Yukardaki saydıklarım ne ? :)
Anlamadım Bursa oLarak neyi bekliyorsunuz.? Yahu bu ülkede bi şampiyonluk beklemesi gereken takım varsa o da Trabzondur.Sizin hasretiniz geçen sene işler ciddiye binince yani şampiyonluk ihtimali yükselince başlamıştır.:)
Ne desteğiz ne köstek eğlencemize bakarız.

Sekiztaşım oley diyen hangi taraftardı ? Stadına Liverpool hatırası diye büyükce pankart açan hangi taraftardı ? Her maçında Beşiktaşa küfür eden hangi taraftardı ? He bunlar bizim için pekte önemli değil sonucta Reyting hareketleri texaslıların :)
Türklük hikayelerini geçelim efenim.O Kadar Türkseniz Yukardaki saydıklarım ne ? :)
Anlamadım Bursa oLarak neyi bekliyorsunuz.? Yahu bu ülkede bi şampiyonluk beklemesi gereken takım varsa o da Trabzondur.Sizin hasretiniz geçen sene işler ciddiye binince yani şampiyonluk ihtimali yükselince başlamıştır.:)
Ne desteğiz ne köstek eğlencemize bakarız.

Lafım sadece BJK değil Ligde bursa dısında bulunan 17 takımın hepsinedir.
Bursa ile Besiktas arasındaki olay cok farklıdır. Neden bu kadar zıt olduğumuzu ve neden carsı ile teksasın birbirine bu derece düsman olduğunu sen benden iyi biliyorsun :)
Oralara girersek cıkamayız. + emin ol TEKSAS besiktastan gelen ÖZEL desteği de istemicektir :)
O sampiyonluk hasreti mevzusunada gelince Bursaspor TSL gecmisi boyunca büyük takımların en fazla cekindiği deplasmanlardandır. Hep bi sampiyonluk hayalimiz vardı ve bosuna O SENE BU SENE demedik :)

Suanda seninle takım polemiğine giriyorum ama bahsettiğimz cok farklı seyler ben avrupa arenası diyorum sen ama siz bize söyle yapmıstınız diyosun :)

Bos is bos seylerrrr bişeyler bişeylerrr anladın mı akıncımmm (((:)

Lafım sadece BJK değil Ligde bursa dısında bulunan 17 takımın hepsinedir.
Bursa ile Besiktas arasındaki olay cok farklıdır. Neden bu kadar zıt olduğumuzu ve neden carsı ile teksasın birbirine bu derece düsman olduğunu sen benden iyi biliyorsun :)
Oralara girersek cıkamayız. + emin ol TEKSAS besiktastan gelen ÖZEL desteği de istemicektir :)
O sampiyonluk hasreti mevzusunada gelince Bursaspor TSL gecmisi boyunca büyük takımların en fazla cekindiği deplasmanlardandır. Hep bi sampiyonluk hayalimiz vardı ve bosuna O SENE BU SENE demedik :)

Suanda seninle takım polemiğine giriyorum ama bahsettiğimz cok farklı seyler ben avrupa arenası diyorum sen ama siz bize söyle yapmıstınız diyosun :)

Bos is bos seylerrrr bişeyler bişeylerrr anladın mı akıncımmm (((:)
Oy oy kıyamam fazla kasmışsın canım kendini gecenin bi yarısında.:)
Ben Üsteki mesajımdan öncede belirttim,Bursa Diğer takımlar bazında antipatikleşmeye başladı.Yani diğer 17 takımı kasteddim diğer takımlar derken.
Böyle şöyle yaptınız dememin sebebi senin Türklük hikayelerini uydurmandan ötürüdür.İşinize gelince ee biz Türküz sizi temsil ediyoruz,işinize gelince unuttun mu liverpool hatırasını diyorsunuz.Bir öylesiniz bir böyle.Gerçi sizden başka ne beklenebilir.(:)

Anlaması gereken ben değilim sizin taraftarınız Bencede boş işLer bencede texas bıraksın Beşiktaş taraftarına saldırıyı Dünkü maç olmuş 4-0 texas Beşiktaşa sövüyorLar HahahxD

Harbiden yazık oldu
Ama iyi bir ders oldu .
Gönülden istemiştim aslında kazanmalarını Sonuçta Bir Türk Takımı Türkiyeyi temsil ediyor ama Farklı Sonuçla ayrılmasıda akla direkmen o kadar iyi olmadıklarını sadece Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi 3 Büyüklerin geçen sene istedikleri performansları veremedikleri için farklı bır tarzla kazandıklarını gosterdı :p
Umarım Fenerbahçe Şampiyon olur bu sene Ligde ama Bu Yonetımle cok zor :p
Ha Dün aksam Bjk Yada Trabzon olsaydı sahada ne olurdu ?
1- 4 Fark Olmazdı,
2- Direnen bir Takım Olurdu,
3- Basit goller yiyen kalecileri olmazdı,
4- Sercan gibi iyi bir forveti sonradan oynatan bir takım olmazdı xD

Maçla ilgili yorumlarımı aldınız sanırım xD

Oy oy kıyamam fazla kasmışsın canım kendini gecenin bi yarısında.:)
Ben Üsteki mesajımdan öncede belirttim,Bursa Diğer takımlar bazında antipatikleşmeye başladı.Yani diğer 17 takımı kasteddim diğer takımlar derken.
Böyle şöyle yaptınız dememin sebebi senin Türklük hikayelerini uydurmandan ötürüdür.İşinize gelince ee biz Türküz sizi temsil ediyoruz,işinize gelince unuttun mu liverpool hatırasını diyorsunuz.Bir öylesiniz bir böyle.Gerçi sizden başka ne beklenebilir.(:)

Anlaması gereken ben değilim sizin taraftarınız Bencede boş işLer bencede texas bıraksın Beşiktaş taraftarına saldırıyı Dünkü maç olmuş 4-0 texas Beşiktaşa sövüyorLar HahahxD

kendimi kasmadım yenilmis olmamıza rağmen konuyu acan benim :)
lütfen haddini asma akın ve düzgün konus saygı sınırlarından cıkıyosun.
fikirlerini kendine sakla ve isine bak.
türklük hikayeleri yapmıyorum sen benim konusmalarımı anlayamayacak kadar cıvıksın :)

iyi forumlar

kendimi kasmadım yenilmis olmamıza rağmen konuyu acan benim :)
lütfen haddini asma akın ve düzgün konus saygı sınırlarından cıkıyosun.
fikirlerini kendine sakla ve isine bak.
türklük hikayeleri yapmıyorum sen benim konusmalarımı anlayamayacak kadar cıvıksın :)

iyi forumlar
Şştt oynaşma.

MAÇTAN NOTLAR:Bursaspor belkide tarihinin en güzel golünü yedi....
Büyük ihtimal bu moral bozukluğu ligede yansır...
Ertuğrul beyin avrupa şansızlığı devam etmekte ...
Ertem şenerin volkanı kader olarak messiye benzetmesi ayrı bir ritüel ...
Ve en önemlisi Ali tandoğanın sakal traşı olması bu maça ne kadar önem VERildiğini gösteriyor .

BunLar daha komik.(:)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri