Serotonin Hormonu Nelerde Bulunur

Heulwen

Kayıtlı Üye
Uzmanlar, kış aylarında baş gösteren gevşeklik ve moral bozukluğunu gidermek için ekmek, makarna ve tatlı tavsiye ediyor. Neşeyi artırmak için ise günde bir saat yürüyüş gerekiyor.
Özellikle kış ayları ile birlikte insan vücudunda başlayan gevşekliğe ve moral bozukluğuna karşı ekmek, makarna ve tatlı gibi gıdalar tavsiye eden sağlık uzmanları, bu gıdaların mutluluk veren “Serotonin hormonu” ürettiğinden moral bozukluğunu gidereceğini belirtti. Nisan ve ekim arasındaki dengeli ve enerji dolu insanların kış mevsimiyle birlikte gevşemesini beyinde bulunan fındık büyüklüğündeki “Epifiz Bezi”ne bağlayan sağlık uzmanları, “Epifiz Bezi, Melatonin üreten bir organdır. Bu hormon yatıştırıcı bir etki oluşturur. İnsanı hareketsizleştirir, ruh halini olumsuz etkiler, uykulu ve yorgun yapar. Çoğu zaman 10, 12 saat uyuyan insan dinlenemez. Zihinsel ve bedensel verimlilik bitme noktasına gelir. İnsanlar özellikle tatlı şeyler yemeyi ister” dedi.

Vücudunuzu uyandırın
Bu hormonun vücut tarafından sadece karanlıkta üretildiğini kaydeden sağlık uzmanları, “Buna karşılık gözün ağ tabakası tarafından alınan ve sinir yolları ile Epifiz Bezi’ne iletilen ışık, Melatonin üretimini azaltır ve insan gerek fiziksel, gerek psikolojik olarak neşelenir. Gecelerin uzun, gündüzlerin kısa ve sisli olduğu kış aylarında insan organizması normal olarak uyanık-uyku ritminin ihtiyaç duyduğundan daha fazla Melatonin üretir. Bu uyku hormonunun fazla olması, sadece bedensel aktiviteyi frenlemekle kalmayıp ruhsal durumumuzu da etkiler. Bu nedenle, aktivite hormonu Adrenalin ve mutluluk veren Serotonin ile Endorphin gibi hormonları üretmek için vücudu uyandırmak, teşvik etmek önemlidir” diye konuştu.

Yürüyün neşelenin
Neşeyi artırmak için, gündüzleri en az 1 hafta süreyle, her hava şartında 1 saat yürüyüş yapmayı öneren uzmanlar, moral bozukluğunu gidermek için şu tavsiyelerde bulundu; “Her hava şartında 1 saat yapılan yürüyüşte en önemli olan nokta, ağ tabakasının ışığı alması ve Epifiz Bezi’ne iletebilmesi için sık sık gökyüzüne bakmanızdır. Kandaki Serotonin miktarının artması, vücudun direncini artırır ve ruhsal durumu sağlıklı kılar. Serotonin azlığı ise, açlık hissine ve karbonhidratlara duyulan isteğin artmasına sebep olur. Ekmek, makarna, patates ve tatlılar yeteri kadar Serotonin ürettiğinden bizi moral bozukluğundan kurtarır. Serotonin diyetinin ağırlık noktası kepek, çavdar ürünleri, patates, sebze ve salatada bulunan karbonhidratlardır. Öğleden sonra geç saatlerde kötümser olan ve çok acıkan kişiler öğlenleri proteinli besinler yemelidir.”

Kanser Hücrelerine Karşı Koyabilen Güç; Pozitif Düşünce...
Kanser hücrelerine karşı koyabilen güç pozitif düşünce. Her zaman olduğu gibi herşeye rağmen iyimserliği kaybetmemek ve pozitif düşünmenin gerekliliği bir kez daha kanıtlandı.

Birmingham Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre, pozitif düşünen ve kendini mutlu hisseden herşeye rağmen umutsuzluğa kapılmayan kanser hastalarının vücudunda salgılanan “serotonin” maddesi kanser hücrelerinin kendi kendini yok etmesini sağlıyor.

Serotonin maddesinin özellikle lenf kanserine yol açan hastalıklı hücreler üzerinde etkisini gösterdiği kaydediliyor. Uzmanların açıklamasına göre kanserli hücreler Serotonin maddesiyle karşılaşınca kendi kendilerini yok ediyor.
Serotoninin maddesi, vücudun kendi kendine salgıladığı doğal bir kimyasal madde. insanın ruh halini dengede tuttuğu belirtilen Serotoninin maddesinin eksik olması depresyona neden olmakta.

Araştırmayı yürüten Prof. John Gordon, vücudun pozitif düşünce sonucu doğal olarak hiçbir kimyasal madde desteği olmadan ürettiği bu maddenin lenf kanseri hücrelerini yok etmesinin gerçekten heyecan verici olduğunu belirtti.

Uzmanların hastalara tavsiyeleri en kötü durumda bile umutlarını kaybetmemeleri ve her zaman pozitif düşünüp mutlu olmaları.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst