Sen olmazsan olmaz dostum!

LoKuMuM<3

Bayan Üye
550000_detay.jpg

Dünyaca ünlü rock grubu U2, önceki akşam İstanbul’da muhteşem bir konser verdi. Uzun zamandır yankıları devam eden ve 60 bin kişinin izlediği konserin sürprizi ise Zülfü Livaneli oldu. 'Yiğidim Aslanım' şarkısını tüm U2 hayranlarıyla söyleyerek Bono’yu şaşkına çeviren Livaneli’nin konsere nasıl dahil olduğu merak edilirken, usta sanatçının Bono’nun son dakika telefonuyla Bodrum’dan geldiği öğrenildi.

U2’nun İstanbul konserinde sahneye çıkan Livaneli, konser günü organizasyon görevlilerinin "Bono sizi sahneye çıkarmak istiyor" davetini Bodrum’da tatilde olduğu gerekçesiyle kibarca reddetmiş. Ardından Bono’nun kendisini araması ve "Mutlaka gelmelisin. Sen olmadan olmaz dostum, birlikte sahnede olalım. Senin Leylimley şarkının hayranıyım" demesi üzerine, 'ısrarlara' dayanamayarak soluğu İstanbul’da almış. Konunun detaylarını öğrenmek için aradığımız Livaneli, Bono ile UNESCO’daki çalışmaları nedeniyle dolaylı olarak tanıştıklarını söyledi ve sözlerine şunları ekledi: "Bono’dan telefon geldiğinde denizde yüzüyordum. Apar topar hazırlandım ve saat beşteki uçağa yetiştim."

'SAHNENİN ALTI UZAY ÜSSÜ GİBİ'
Kendisine tahsis edilen lüks VIP araçla hava alanından alınan Livaneli, Bono tarafından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki özel bölümde karşılandı. Gündüz yapılan provanın video kaydını izleyen Livaneli, sahnede Bono’yla birlikte söyleyeceği şarkıyı kuliste Bono’nun verdiği ipod’dan üç kez dinleyerek prova etti. Ardından ikili, müzikal geçişe uygun olarak 'Yiğidim Aslanım' şarkısının provasını birlikte yaptı.

Sahne gerisindeki profesyonel çalışmadan çok etkilendiğini söyleyen Livaneli, bu anları şöyle anlattı: "O görkemli sahnenin üstünde dört kişi var, ama sahnenin altı adeta bir uzay üssü. 30 kişi sürekli kontrol panellerinin başında. Geride 100 kişilik bir ekip çalışıyordu."

Livaneli, sahneye çıktığında İrlandalı şair, Arthur O’Shaughnessy’nin "Biz müzisyenleriz, bütün düşleri kuran biziz" dizelerini söylemesinin grup üyelerini çok etkilediğini sözlerine ekledi.

LİVANELİ BONO’YU TİTRETTİ
Zülfü Livaneli, 'Mother Of The Disappeared' şarkısının ardından kardeşi Ferhat Livaneli’nin çaldığı gitar eşliğinde 'Yiğidim Aslanım' şarkısını 40 bin kişilik koroyla birlikte söyledi. Yabancı seyircilerin şaşkın bakışları altındaki dev koro, Bono’yu da çok etkiledi. "Biz seyirciyle birlikte söylerken Bono çok etkilendi ve adeta titredi; bana sarıldı. Gruptan biri de 'Bono ilk kez sahnede kendinden çok alkış alan birini gördü' diye espri yaptı" diyen Zülfü Livaneli, sahnenin altına indiğinde 30 kişilik teknik ekip tarafından da ayakta alkışlandığını dile getirdi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri