Semizotu (kıymalı Veya Etli)

İnci

1907
Prenses
Malzeme:
1 kilo semizotu
1 küçük paket yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan pirinç
4 baş soğan
300 gr. kıyma veya kuşbaşı koyun eti
1 bardak su

Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp yıkanır ve yaprak yaprak gruplar halinde doğranır. Çentilmiş soğan, kuşbaşı etlerle veya kıyma ile birlikte sade yağda 10 dakika kadar etler veya kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulup ayıklanmış semizotu da buna ilâve edilir. Üzerine pirinç serpilip, suyu ve tuzu da konduktan sonra, evvelâ 10 dakika kadar buharlı, sonra hafif ateş üzerinde 1 saat kadar tıkırdatarak pişirilip, ateşten alınarak tabağa aktarılıp sıcak servis yapılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst