Semiz Otu
Malzemeler:
1 demet semizotu
1 soğan
1 biber
1 domates
yarım çay bardağı sıvı yağ
1/4 çay bardağı pirinç
tuz
Yapılışı:
Semizotu ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğan ve biber kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup doğranarak ilave edilir. Bir iki dakika kavrulur. Ardından tuzu ve semizotuda konur. Suyu ilave edilip kaynayınca pirinç konur. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
1 demet semizotu
1 soğan
1 biber
1 domates
yarım çay bardağı sıvı yağ
1/4 çay bardağı pirinç
tuz
Yapılışı:
Semizotu ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğan ve biber kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup doğranarak ilave edilir. Bir iki dakika kavrulur. Ardından tuzu ve semizotuda konur. Suyu ilave edilip kaynayınca pirinç konur. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun…