Seksenler dizisi oyuncusu dertli mi dertli

Deniz kızı

Bayan Üye
ProxyImage

AKŞAM gazetesinin haberine göre O Butik Ali… ‘Bana her şeyi de ama…’ repliğiyle en az ‘Seksenler’ dizisi kadar fenomen olan Hakan Bulut da meslektaşları gibi 2 saati bulan dizi sürelerinden dertli...

2009 yılında 2.5 milyon kişi tarafından seyredilen ‘Nefes: Vatan Sağolsun’ filmiyle ilk kez ekranda görünen Hakan Bulut, iki sezondur ‘Seksenler’ dizisinde rol alıyor. ‘Butik Ali’ karakterini canlandıran Bulut, 13 yıldır da sahne tozu yutuyor.

- Siz aslında tiyatro kökenlisiniz.
Evet, kariyerime Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde başladım. Rahmetli Tuncay Özinel’in yanında hoca asistanı olarak görev yaptım. 13 yıllık oyunculuk serüvenimin 12 yılı deneme sahnesinde geçti.

DAYAK YERİM DİYE KORKTUM

- Seksenler’in kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda oynarken meslektaş Ceyhun Fersoy, “Bir rol var. Birol Güven seni görmek istiyor” dedi. Benim için düşünülen rol ‘Lahmacuncu Ali’ymiş. Uzun bir görüşmenin sonunda odadan ‘Butik Ali’ olarak çıktım.

- Butik Ali’yle sizin aranızda benzerlik var mı?
Bir gün süren pazarlamacılık geçmişim var. Birilerinin kapısını çalıp bir şeyleri satmaya çalışmak zor bir iş. Dayak yerim diye korktum.

PSİKOPAT ROLÜNÜ DE OYNARIM!

- Canlandırdığınız karakterle özdeşleşmek ve ‘Butik Ali’nin üzerinize yapışması sizi korkutuyor mu?
Bütün oyuncuların en büyük korkusu budur. Başarılı olduğunuz karakter sizinle özdeşleştiriliyor ve sonraki projelerde de tekrar söz konusu oluyor. Hâlbuki öyle olmamalı. Ben bir oyuncuyum. Psikopatı da, zihinsel engelliyi de oynamalıyım; eğlenceli bir karaktere de bürünmeliyim. Bir oyuncu için paradan puldan da önemli tek şey vardır. Beğenilmek, takdir edilmek.

DÖNEM DİZİLERİ ÇARKI DÖNDÜRÜYOR

- Dönem dizilerinin sektöre katkısı ne?
Bu konu oldukça bıçak sırtı bir konu. Bu ülkede her işin bir dönemi var. Şu anda dönem dizileri ve uyarlamalar revaçta. Sektöre, ‘maddi olarak çarkı döndürmekten başka bir katkı sağladığını söyleyemeyiz. Bu akımdan sonra ne tarz işler yapılır bilinmez. Ancak insanlar şu an dönem dizileri sayesinde bir şeyler kazanabiliyorlar. Bu nedenle şikâyet etme gibi bir lüksümüz yok.

- Sektörün en büyük sorunu nedir?
Oyuncular olması gerekenden daha fazla yıpranıyor. Diziler bir süre sonra bayağılaşıp sıradanlaşıyor. Bu sektörün de oyuncunun da ortak sıkıntısı. Dünyada bu işin bir standardı var. En fazla 50 dakika sürüyor. Bizde ise iki saate çıkıyor! İnsanları televizyon başına hapseden yapımlar üretkenliği de kısıtlıyor.

Kaynak: http://televizyongazetesi.com

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri