ashli
Bayan Üye
ÇİKOLATA KARE VE ÜÇGENLER
Bir tabaka alüminyum kağıt üzerinde kenarı 15 cm. olan bir kare çizip bunu düz bir yüzeye yerleştirin. 50 gr çikolatalı krema ya da glaseyi eritip, alüminyum kağıdın üzerine döküp donmasını bekleyin. Bir cetvel ve keskin bir bıçakla, çikolatanın kenarlarını düzeltip, 9 adet 5 cm kare kesin. Kareleri ikiye keserek üçgenleri oluşturun. Bir tabağa yerleştirip, sertleşmesi için buzdolabında bırakın. Keklerinizi süslemek için gerekene dek küçük bir kutunun içinde buzdolabında saklayın.
ÇİKOLATA ŞEKİLLER
50 gr çikolatalı glase ya da kremayı eritip, bir alüminyum kağıt üzerine dökerek donmaya bırakın. Çikolata üçgenler, aylar ve yapraklar yapmak için 3,5 ve 2,5 cm çaplarında iki adet düz kesici yeterli olacaktır. Büyük kesici ile keseceğiniz büyük daireleri, keskin bir bıçakla dörder üçgene bölün. Küçük kesici ile, diğer daireleri ikiye keserek, ay ve yaprak biçimlerini oluşturun. Kestiğiniz şekilleri bir tabağa dizip, donması için buzdolabına bırakın. Kek ve gatoları süslemek için gerekene dek bir kutu içinde yine buzdolabında saklayın. Şekillerin parlaklıklarının yitmerne-si için, fazla dokunmamaya çalışın.
ÇİKOLATA BUKLELERİ
Bunları kekinizin üstü için hazırladığınız krema ya da çikolatalı glaseden yapabilirsiniz. Hazırladığınız krema ya da glaseye, düz uçlu bir bıçağı ucundan tutup 45° açıdan kremaya daldırarak bıçağı döndürüp kendinize doğru çekin ve bir çikolata buklesi alın. Bıçağı kremaya fazla daldırmayıp hemen düzeyden bukleyi almalısınız. Bukleleri bir tabağa dizip, buzdolabında sertleştiıip, dondurduktan sonra, bir kutu içinde ancak, yine buzdolabında, pasta ve gatolarınızı süslemek için gerekene dek saklayabilirsiniz.
ÇİKOLATADAN GÜL YAPRAKLARI
Kekinizin üstü için hazırladığınıza örnek çikolatalı kremayı kaynamayan sıcak suyun üstüne bir kap içinde oturtarak eritin. Gül yapraklarını yıkayıp, kurulayın ince bir fırça ile her yaprağın alt tarafına bu çikolatadan sürün. Çikolatalı tarafları yukarı gelmek üzere yaprakları bir tabağa dizip, donmesi için buzdolabına bırakın.
Çikolata sertleşip donunca, yaprakların üzerinden alıp buzdolabına koyacağınız bir kutunun içinde pasta ve gatonuzu süslemek için gerek duyana dek saklayın.
Bir tabaka alüminyum kağıt üzerinde kenarı 15 cm. olan bir kare çizip bunu düz bir yüzeye yerleştirin. 50 gr çikolatalı krema ya da glaseyi eritip, alüminyum kağıdın üzerine döküp donmasını bekleyin. Bir cetvel ve keskin bir bıçakla, çikolatanın kenarlarını düzeltip, 9 adet 5 cm kare kesin. Kareleri ikiye keserek üçgenleri oluşturun. Bir tabağa yerleştirip, sertleşmesi için buzdolabında bırakın. Keklerinizi süslemek için gerekene dek küçük bir kutunun içinde buzdolabında saklayın.
ÇİKOLATA ŞEKİLLER
50 gr çikolatalı glase ya da kremayı eritip, bir alüminyum kağıt üzerine dökerek donmaya bırakın. Çikolata üçgenler, aylar ve yapraklar yapmak için 3,5 ve 2,5 cm çaplarında iki adet düz kesici yeterli olacaktır. Büyük kesici ile keseceğiniz büyük daireleri, keskin bir bıçakla dörder üçgene bölün. Küçük kesici ile, diğer daireleri ikiye keserek, ay ve yaprak biçimlerini oluşturun. Kestiğiniz şekilleri bir tabağa dizip, donması için buzdolabına bırakın. Kek ve gatoları süslemek için gerekene dek bir kutu içinde yine buzdolabında saklayın. Şekillerin parlaklıklarının yitmerne-si için, fazla dokunmamaya çalışın.
ÇİKOLATA BUKLELERİ
Bunları kekinizin üstü için hazırladığınız krema ya da çikolatalı glaseden yapabilirsiniz. Hazırladığınız krema ya da glaseye, düz uçlu bir bıçağı ucundan tutup 45° açıdan kremaya daldırarak bıçağı döndürüp kendinize doğru çekin ve bir çikolata buklesi alın. Bıçağı kremaya fazla daldırmayıp hemen düzeyden bukleyi almalısınız. Bukleleri bir tabağa dizip, buzdolabında sertleştiıip, dondurduktan sonra, bir kutu içinde ancak, yine buzdolabında, pasta ve gatolarınızı süslemek için gerekene dek saklayabilirsiniz.
ÇİKOLATADAN GÜL YAPRAKLARI
Kekinizin üstü için hazırladığınıza örnek çikolatalı kremayı kaynamayan sıcak suyun üstüne bir kap içinde oturtarak eritin. Gül yapraklarını yıkayıp, kurulayın ince bir fırça ile her yaprağın alt tarafına bu çikolatadan sürün. Çikolatalı tarafları yukarı gelmek üzere yaprakları bir tabağa dizip, donmesi için buzdolabına bırakın.
Çikolata sertleşip donunca, yaprakların üzerinden alıp buzdolabına koyacağınız bir kutunun içinde pasta ve gatonuzu süslemek için gerek duyana dek saklayın.