Şeker portakalı ve Fareler ve İnsanlar adlı kitapların sakıncalı bulunması konusunda ne düşünüyorsun

Şeker portakalı ve Fareler ve İnsanlar adlı kitapların sakıncalı bulunması konusunda ne düşünüyorsun

• Çok iyi oldu, o kitaplar ahlaksızlık içeriyor.

Oy: 0 0.0%
  • Kötü oldu, 21.yy da kitaplara sansür uygulanması çok acı.

Oy: 2 100.0%
  • Beni ilgilendirmiyor.

• O kitapları ilk defa duyuyorum.

• Kullanılan toplam oy
    2

Berossa

Kayıtlı Üye

---> Şeker portakalı ve Fareler ve İnsanlar adlı kitapların sakıncalı bulunması konusunda ne düşünü

kıtap okuma gıbı bı adet edınemedım kendıme henuz

---> Şeker portakalı ve Fareler ve İnsanlar adlı kitapların sakıncalı bulunması konusunda ne düşünü

kitabı okumadım ama arkadaşlarla konusurken laf arasında sordum
aslında kitap eski bir kitapmiş hatta ülkemizde bunun tiyatro gösterimi defalarca yapılmış
bazı arkadaşlara göre yabancı ülkelerde flimi bile yapılmış
sanırım kitap tekrar basılınca insanların kafasına dank etti

kitap içerik olarak yumuşak seylerden hoşlanan insanın onlara zarar verdiğini anlatıyormus
nasil mi söyle mesala portakal eliyle sıktığında yumuşaksa onu parcaliyor veya fare veya bir kızın saçı yumuşaksa kızı öldürüyormuş

böyle bir hikayeden yola cıkılmış

bu hikayeye bakınca nie yasaklanmasi gerek diye düşünüyorum bulamadım sanırım bazı bölümlerde cinsel içerik var ilk aklıma o geliyor(bundanda emin değilim)

eğer tek neden buysa

grinin 50tonu yalnış yazdıysam düzeltin bu kitap ve serisi komple toplatılmalı bana göre

Şeker portakalı bol bol şiddet içeriyor. Lakin çocuk hikayelerinde ve masallarında dövmek, öldürmek gibi şiddet içeren eylemler çokça yer alır.
Kötülerin en nihayetinde cezalandırılmaları vahşice anlatılır.
Fareler ve İnsanlar ise kendi ülkesinde bile tartışılan bir kitap burada yasak görmesi normal..

Şeker portakalı orta ve dengi okullarda okunup özeti istenın bir kitaptı.
Okumuştum ama hatirlamiyorum yıllar önceydi :)

kime göre sakıncalı ilkokul duzeyine mi ortaogretimemi liseyemi yoksa yetişkinleremi bence bu belirtilmeli

kitapların hiç biri sakıncalı değildir. HİÇBİRİ. kitaplar, yazarların kendi düşüncelerini aktarmasıdır. Sen eğer o kitabı sakıncalı bulacaksan okuyup bitirmelisin. sana göre zehir, sakıncalı, haram, günah, sevap gelse de başkasına gelmeyebilir. Ve başkasına göre o kitap senin düşündüğünün tam aksi düşünce yaratabilir. Kendi çocuğuna sakıncalıysa ebebynler karar versin buna. "Devlet denilen en büyük örgüt" değil.

Cinselliğe gelince;
siz cinsellik var, törelerimizde yok gibi saçma ***** sebeplerle cinselliğe sansür getirirseniz bu ülkede tecavüzcüsü de artar, sapığı da. tecizde delhi'yi geçeriz.

Bunlar portakalı yanlış anlamışlar, soyuluyor falan, şeker meker...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri