şehriyeli Kuru Kayısılı Piliç

İnci

1907
Prenses
GEREKLİ MALZEME:
- 1 adet bütün piliç
- 1 çay kaşığı bal
- 3 çorba kaşığı kıyılmış badem
- 12 kuru kayısı
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 400 gr. tel şehriye
- Tereyağı, tuz

Bütün pilici bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Pilici tencereden alıp suyunu tel süzgeçten geçirin. Haşladığınız piliç ılındığında derisini ve kemiklerini çıkarın. Küçük parçalara ayırın.
Piliç suyunu tekrar tencereye alıp bal, kıyılmış badem, kuru üzüm ve tuzu ilave edin. Piliç etini ekleyip kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tereyağını tavada eritip tel şehriyeleri kavurun. Piliç etli yemeği tabaklara paylaştırdıktan sonra üzerine tel şehriyeyi ilave edin. Servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst