Şeftalili Üzüm Reçeli

` GüLşah

Bayan Üye
1.5 kg için malzemeler:
1 kg çekirdeksiz İzmir üzümü
2 adet şeftali
Yarım kg tozşeker
2 çubuk tarçın
1 poşet reçelyap

Üzümleri iyice yıkayın ve taneleri salkımdan ayırın. Üzüm tanelerini bir tencereye koyun. Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve üzümlerin bulunduğu tencereye aktarın. 6-7 kaşık tozşekeri reçelyapla karıştırın. Karışımı meyvelerin üzerine dökün. Tencereyi kısık ateş üzerine oturtun ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca tarçın çubuklarını ve kalan tozşekeri katın. İyice karıştırıp bir müddet kaynatın. Ocağı kapatın. Sterilize edilmiş kavanozlara pay edin. Kapağını sıkıca kapaüp, hava almamasını sağlayın.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst