ashli
Bayan Üye
Açıklama & Notlar
* 1 cup = 250 ml'lik su bardağı
İçindekiler
* 2 su bardağı şeftali püresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla püre haline getirin)
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 2 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
* Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın.
* Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin.
* Şeftali püresine, kararmaması için limon suyunu ekleyin. Soğuyan şerbetle karıştırın.
* Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin. Kapağını kapatın.
* Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin.
* Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
* Kabı tekrar difrize koyun. Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin.
* Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin.
* Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın.