ashli
Bayan Üye
ŞEFTALİLİ DONDURMA
Kullanılacak malzeme:
1/2 kg çok olgun etli şeftali,
6 kahve fincanı tozşeker,
1+1/4 bardak su,
1 limonun suyu.
Yapılışı:
Şeftaliler iyice yıkandıktan sonra, kabuğu soyulur ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Tozşeker ile su tencereye konup ateşe oturtulur. Şeker iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Şeftalinin süzülmüş suyu ile limonun suyu katılır ve ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Karışım soğuyunca, başka bir kaba alınarak buzdolabının buzluğuna konur. Her 2 saatte bir katıştırılarak dondurma kıvamına gelince, buzdolabının ayar düğmesi en son dereceye getirilerek, 1 saat süreyle buzlukta bırakılır ve dondurma kâselerinde servis yapılır.
Kullanılacak malzeme:
1/2 kg çok olgun etli şeftali,
6 kahve fincanı tozşeker,
1+1/4 bardak su,
1 limonun suyu.
Yapılışı:
Şeftaliler iyice yıkandıktan sonra, kabuğu soyulur ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Tozşeker ile su tencereye konup ateşe oturtulur. Şeker iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Şeftalinin süzülmüş suyu ile limonun suyu katılır ve ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Karışım soğuyunca, başka bir kaba alınarak buzdolabının buzluğuna konur. Her 2 saatte bir katıştırılarak dondurma kıvamına gelince, buzdolabının ayar düğmesi en son dereceye getirilerek, 1 saat süreyle buzlukta bırakılır ve dondurma kâselerinde servis yapılır.