Şeflerin Düellosu programına sert eleştiri ve hatalar dizisi !

ParadokS

Kayıtlı Üye
Aşçılık mesleğinin duayenlerinden Şeflerin Düellosu isimli Show TV'nin yeni programına sert eleştiriler var. Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, köşe yazısında bu konuya değindi ve eğitmen Şef Süleyman Ergin, kendi internet sayfasında sıraladığı programdaki hataları aktardı. İşte o hatalar:

AHŞAP EKİPMAN VAR
1- Hijyen kontrollü bölge olan mutfaklarda ağaç, tahta ve sunta mamulü ekipman kullanılmaz. Sağlık Bakanlığı tarafından da uygun görülmeyen bu ekipmanlar, hijyen açısından risk teşkil etmektedir. Bu tarz ekipmanlar, uygun ısı ve nem ile beraber bakteri üretmeye başlarlar. Böylelikle gıdalara doğru 'çapraz bulaşma' söz konusu olur ki; bunun sonucu da gıda zehirlenmesi demektir. Şeflerin Düellosu'nda ise ağaç ve sunta mamulü ekipman kullanıldığı görülüyor.
2- Yiyecek-içecek üretim alanlarında çalışan personel, kişisel bakım ve hijyene son derece önem vermelidir. Aşırı makyaj, uzun saç, uzun tırnak, sakal ve takı gibi aksesuvarları üzerlerinde bulundurmamalıdırlar. Bu durum hijyen açısından sorun teşkil ettiği gibi güvenli çalışma ortamını da tehdit etmektedir. Şeflerin Düellosu'nda bu konuların hiçbiri dikkate alınmıyor. Muhtemelen jüri bu konular hakkında çok fazla fikir sahibi değil.

GÜVENLİK YETERSİZ
3- Teknik becerinin düşük olduğu yarışma programında yarışmacılar için güvenlik önlemi alınmıyor. Senaryo gereği yönlendirilen yarışmacıların zaman zaman sıkıntı yaşadıkları gözlerden kaçmıyor. Mesela ilk bölümdeki bayan yarışmacı parmaklarını kesmişti. Kan revan çalışmaya devam edip tuhaf bir görüntü vermişti. Sanırım bu da reyting toplamaya yönelik bir kurban ediliş şekli olsa gerek.
4- Programda görev alan jürinin yetersizliği gözden kaçmıyor. Jürinin yanlış yönlendirmelerinin ise senaryo gereği olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki:
Beşinci bölümde program jürisi Yağız İzgül'ün, bayan yarışmacının donmuş tavuğu direkt tencereye atması üzerine, "Donmuş tavuğu oda sıcaklığında bekletmeliydin" diye yönlendirmesi kesinlikle bir faciaydı. Çünkü tüm donmuş et mamulleri oda sıcaklığında değil, +2 derecelik buzdolaplarında çözdürülmelidir. Veya soğuk suyun altında çözdürülebilir.
Oda sıcaklığında çözdürülen bir et, uygun ısı ve nem ile beraber bünyesindeki bakterilerin çoğalmasına neden olur. Örneğin, bir saat boyunca oda sıcaklığında bekletilen bir etin bünyesindeki tek bakteri, bir saat boyunca 16 milyon gibi bir sayıya ulaşıyor.
Bakteriler özellikle 30'lu derecelerde durmadan çoğalır. Oda sıcaklığında çözdürülmüş bir gıda ürünü kesinlikle gıda zehirlenmesine yol açar.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst