Secde de işaret parmağı kaldırmak

djekselans

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar ,

Secdede okuduğumuz ettehiyyatü duasında eşhedüen''LA İLAHE İLLALLAH'' derken işaret parmağımızı kaldırarak sünnet işlemiş oluruz . .

BUNU ÇOĞUMUZ CAMİ DE SAĞDA SOLDA GÖRÜRÜZ AMA BİLMEYİZ

Anlamı ALLAH Birdir demektir ve elimizle onaylamış olurz . .
şu duruma benziyor .
.Dua ederken afetlerden felaketlerden bahsederken elimizi ters çeviririz . bunun gibi bir durumdur bu da . . .

Yanlış bir bilgi aktarımı olduğğunu düşünüyorsanız lütfen yorum yapınız . .

Son düzenleme:
---> Secde de baş parmağı kaldırmak

Bu mezheplere gore degisiyor.

Sunnilerde parmak kaldirmak yok bildigim kadariyla en azindan biz kaldirmiyoruz.
Kaldirmak yanlismidir? Degildir.
Mezhepler hak dini islam sonucta.

Ben bas parmaklarini kaldirdigini gormedim ama isaret parmaklarini kaldirdiklarini gordum hep.

Sunnilerde parmak kaldirmak yok bildigim kadariyla en azindan biz kaldirmiyoruz.

Ben bas parmaklarini kaldirdigini gormedim ama isaret parmaklarini kaldirdiklarini gordum hep.

gerçekten çok özür dilerim .yanlış yazmışım . iyi ki yorum yaptınız . akşamın yorgunluğu sanırım . işaret parmağı yazacakken baş parmak yazmışım . .

konuyu düzelttim . tekrar teşekkrler uyardığınız için . İşaret parmağı kaldırmama kgünah değil ancak kaldırmakta sevaptır :)

konuyu düzelttim . tekrar teşekkrler uyardığınız için . İşaret parmağı kaldırmama kgünah değil ancak kaldırmakta sevaptır :)

Sevabini gunahini bilmiyorum. Oyle ditorsaniz oyledir.

Uyari amacli yazmamistim. Belki basparmaginida kullaniyorlardir diye. Cok fazla bilgim olmadigindan.

Sevabini gunahini bilmiyorum. Oyle ditorsaniz oyledir.

Uyari amacli yazmamistim. Belki basparmaginida kullaniyorlardir diye. Cok fazla bilgim olmadigindan.

yoo bence gayet bilginiz var. çünkü siz ilk mesajınızda bahsetmişsinzi benim bildiğim işaret parmağı kaldırılıyor kaldıranlar var diye yazmışsınız . bilginzin olduğunu gösteriyor :)

yoo bence gayet bilginiz var. çünkü siz ilk mesajınızda bahsetmişsinzi benim bildiğim işaret parmağı kaldırılıyor kaldıranlar var diye yazmışsınız . bilginzin olduğunu gösteriyor :)

Ne bilim iste. Belki benim bildiğim dogru degil yada dogruysa bile belki baska turlude yapiliyordur diye. Aman ne bilim iste :)

Tahiyyat Secde de Okunmaz ki .. Tahiyatta Oturduğunda Selam vermeden önce ilk okunan duadır.

Kalkan Parmak baş parmak değil işaret parmağı olması lazım değil mi ?

La ilahe derken Laa da kaldırılır :R

Tahiyyat Secde de Okunmaz ki .. Tahiyatta Oturduğunda Selam vermeden önce ilk okunan duadır.

Kalkan Parmak baş parmak değil işaret parmağı olması lazım değil mi ?

La ilahe derken Laa da kaldırılır :R

secdeden kastım oydu zaten . secdeye oturulduğunda :) ki zaten namaz kılan herkes secdeye uzanıldığında 3 saniyelik sürede ettehiyatü okunmadığını ne zaman okunduğunu bilir :)

Bu arada lailahe illallah derken kaldırılır yazmıştım zaten :) .

Doğru biliyorsunuz baş parmağı değil işaret parmağı kaldırılır . ben bu konuyu akşam açmıştım ve yorgunluktan baş yazmışım işaret yerine. sonra konuyu düzenledim içerikten değiştirdim ama başlıktan değiştirilmiyor sanırım :)

---> Secde de işaret parmağı kaldırmak

Bilgiler İçin Teşekkürler :R

Şafi Mezhebinde Bunun Daha Çok Yapıldığını Biliyorum.. Ama Mezhep Ayrılığı Bunu Yapmak İçin Engel Değil kanımca :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri