SaMuRai
Kayıtlı Üye
Malzemeler
HAMURU İÇİN:
1 SU BARDAĞI SU
TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ:
1 HAVUÇ
1 ORTA BOY PATATES
1 DAL BROKOLİ
1 SOĞAN
TUZ,KEKİK,KARABİBER (İSTEĞE BAĞLI BAHARATLAR)
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
SOS MALZEMESİ
2 YEMEK KAŞIĞI DOMETES SALÇASI
PUL BİBER
SIVI YAĞ
YOĞURT
SARIMSAK
Tarif
KUŞBAŞI DOĞRADIĞIMIZ SEBZELERİ SOĞANLA TAVADA SOTELİYORUZ.
YARIM ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİP AĞZINI KAPATARAK YUMUŞAMALARINI SAĞLIYORUZ.
DAĞILMAMASINA DİKKAT EDİYORUZ.
PİŞEN İÇ MALZEMEYİ SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
1 SU BARDAĞI SU,TUZ VE UNU SERT BİR HAMUR OLACAK ŞEKİLDE YOĞURUYORUZ. HAMURU İKİYE AYIRIP AÇIYORUZ.
BARDAK VEYA KÜÇÜK BİR KASE İLE YUVARLAKLAR KESİP İÇ MALZEMEDEN KOYUP KAPATIYORUZ.
ÇATALLA AĞZINI SABİTLİYORUZ.
BÜYÜKÇE BİR TENCEREDE SUYU KAYNATIP TUZ VE BİRAZ YAĞ EKLEYİP HAMURLARIMIZI İÇİNE ATIYORUZ.
SU YÜZÜNE ÇIKAN MANTILARI DAĞILMASINA İZİN VERMEDEN BORCAM VEYA KÜÇÜK BİR FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ.
ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞIMIZ SALÇA SOSUNU DÖKÜP ÖNCEDEN 200-250 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 10 DK PİŞİRİYORUZ
SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS YAPIYORUZ.